3.043.869 συνάνθρωποί μας σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού…

3.043.869 συνάνθρωποί μας σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού…

-Το 45,5% στερείται σωστής διατροφής…

Εκεί φτάσαμε ως χώρα… Το 28,9% να «ζει» σε φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό. Κοντά στο ένα τρίτο του ελληνικού πληθυσμού όχι μόνο δεν μπορεί να ζήσει ανθρώπινα αλλά δεν βλέπει και φως. Δεν φαίνεται να χαράζει μια καλύτερη μέρα για τους 3.043.869 συμπολίτες μας που στερούνται ακόμα και τα απαραίτητα για τη ζωή.

Τα ευρήματα της ΕΛΣΤΑΤ θα έπρεπε να είχαν σημάνει συναγερμό στο Μαξίμου. Τα μισά νοικοκυριά, συγκεκριμένα το 44,6%, με δυσκολία μπορούν να καλύψουν το ενοίκιο ή το στεγαστικό τους δάνειο, ενώ το 49% καθυστερεί την πληρωμή των λογαριασμών ΔΕΚΟ και το 45,5% στερείται σωστής διατροφής. Ακόμη, το 12% του γενικού πληθυσμού και το 38,8% των φτωχών νοικοκυριών λένε ότι δεν έχουν επαρκή θέρμανση.

«Στην Ελλάδα οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είμαστε μια κατηγορία ξεχασμένη από το κράτος, παρότι είμαστε τόσοι πολλοί. Μιλάμε για μια γενιά ανθρώπων που έχουμε μεγαλώσει μέσα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και των οποίων η αξιοπρέπεια θίγεται αν τους προσφέρεις ένα γεύμα ή τους μοιράσεις αντικείμενα, αν είσαι κάποιος άλλος πέραν του κράτους – έχουμε μάθει να εξαρτιόμαστε από αυτούς που ψηφίζουμε», αναφέρει η 88χρονη Κατερίνα Μπ., κάτοικος Αθηνών. «Ευτυχώς έχω ένα μικρό διαμέρισμα, όπου μεγάλωσα τα παιδιά μου, αλλά τώρα μένω μόνη μου με μία σύνταξη 400 ευρώ. Βλέπω τις τιμές να ανεβαίνουν και φαινόμενα όπως την πανδημία ως επίθεση στην αξιοπρέπειά μας».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ