Νίκολας Νεγκροπόντε: “Μέχρι τα 150 – 200 θα ζήσουν τα εγγόνια των παιδιών μας”!

Νίκολας Νεγκροπόντε: “Μέχρι τα 150 – 200 θα ζήσουν τα εγγόνια των παιδιών μας”!

«Είναι σίγουρο ότι τα εγγόνια των παιδιών μας θα ζήσουν ως τα 150-200 έτη. Αυτοί οι αριθμοί δεν προέρχονται από τη φαντασία ή συνυπολογίζοντας νέα φάρμακα και θεραπείες.

Προέρχονται από την έννοια της αντικατάστασης και πιο συγκεκριμένα της αντικατάστασης μερών του σώματος όταν υπάρχει ανάγκη. Η COVID δεν είναι λόγος να το ξανασκεφτούμε αυτό – όμως η άνοια ίσως να είναι. Μου έχουν πει ότι η νόσος του Αλτσχάιμερ μπορεί να καθυστερήσει, ακόμη και να θεραπευτεί.

Αυτό είναι σημαντικό διότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε κάθε μέρος του σώματός μας, όχι όμως το κεφάλι μας – αν και ορισμένοι προσπαθούν να κάνουν και αυτό.

Δεν είμαστε βέβαια ακόμη σε αυτό το σημείο. Αλλά αν έχετε μελλοντικά ένα πρόβλημα στο πόδι, απλά θα το αντικαταστήσετε με ένα βιονικό, το οποίο θα είναι μάλιστα καλύτερο από το αυθεντικό».

Ποιος το λέει; Ο Νίκολας Νεγκροπόντε, δαιμόνιος Ελληνοαμερικανός, 79 ετών, ο οποίος θα δώσει φέτος το «παρών» στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 9 Απριλίου. Είναι ο ιδρυτής του Media Lab, του κορυφαίου ερευνητικού εργαστηρίου στο ΜΙΤ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ