ΕΡΕΥΝΑ: Φοβούνται ρήγμα στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία

ΕΡΕΥΝΑ: Φοβούνται ρήγμα στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία

-Έξι στους δέκα κατά της αποστολής εξοπλισμού στην Ουκρανία
-Ανησυχία για τις συνέπειες από τη ρωσική εισβολή

Βαθιά ανησυχία διακατέχει τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων ως προς τις συνέπειες για τη χώρα μας από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ανησυχία που δεν περιορίζεται στα στενά όρια της ακρίβειας, με τις συνεχείς ανατιμήσεις σε ρεύ­μα, φυσικό αέριο κ.ά., αλλά εκτείνεται και σε άλλα πεδία, όπως, π.χ., το εθνικό και το γεωστρατηγικό.

Ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία τα ευρήματα έρευνας που διενήργησε τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου η εταιρεία Abacus (και προβλήθηκε από τον Alpha). Πιο συγκεκριμένα, το 62% πιστεύει ότι η κίνηση της κυβέρνησης να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία θα δυσκολέψει μελλοντικά τη θέση της χώρας και μόνο το 27% θεωρεί ότι θα τη βοηθήσει. Ακόμη, το 67% έχει την άποψη ότι η θέση που πήρε η κυβέρνηση (υπέρ της Ουκρανίας) θα έχει ως συνέπεια την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία, ενώ ένα 22% λέει ότι ίσως τις επιδεινώσει.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, το 53% των Ελλήνων εκτιμά ότι η ρωσική εισβολή θα έχει γενικότερα αρνητική επίδραση για την Ελλάδα, καθώς θεωρεί ότι από το θέμα αυτό ωφελημένη θα βγει η Τουρκία. Το 29% λέει ότι ίσως υπάρξει αρνητική επίδραση και μόνο το 17% θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει.

Σε άλλη έρευνα, της Interview, το 54% εκφράζει τη διαφωνία με την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, ενώ το 46% συμφωνεί.

Το 53% θεωρεί ότι την Ελλάδα τη συμφέρει να τηρήσει ουδέτερη στάση, το 37% πιστεύει ότι πρέπει να ταχθεί υπέρ της Ουκρανίας, ενώ το 3% υπέρ της Ρωσίας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: EUROKINISSI


Σχολιάστε εδώ