250 με 300 ευρώ θα είναι η «επιταγή ακρίβειας»

250 με 300 ευρώ θα είναι η «επιταγή ακρίβειας»

-Θα δοθεί ως «δώρο Πάσχα»

Στο επιτελείο του Μαξίμου μπήκε το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των αδύναμων νοικοκυριών το Πάσχα, για να μη στερηθούν τα αναγκαία, να μη λείψουν από το πασχαλιάτικο τραπέζι αυτά που δίνουν την ατμόσφαιρα της Λαμπρής, με πρώτα τα κόκκινα αυγά.

Και, ω του θαύματος, βάφτισαν το επίδομα «επιταγή ακρίβειας», που θα δοθεί ως «δώρο Πάσχα». Το ύψος του επιδόματος δεν έχει ανακοινωθεί, με βάση όμως τις πληροφορίες που κυκλοφορούν θα είναι 250 με 300 ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, το ύψος της επιταγής και οι δικαιούχοι θα προσδιοριστούν με βάση την πορεία του προϋπολογισμού.


••• Να μην ξεχνούν οι… σπουδάσα­ντες στην Ανατολική Ευρώπη ότι «η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, είναι Ευρώπη, είναι Δύση», όπως τονίζει στο «Υποβολείο» του στην «Καθημερινή» ο Βασίλης Αγγελικόπουλος.

••• Σοφία Σακοράφα, βουλευτής του ΜέΡΑ25 στον Νότιο Τομέα Αθηνών: «Οι πραγματικοί υπαίτιοι της αθλητικής βίας μένουν στο απυρόβλητο με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο της ΝΔ». Και έχει απόλυτο δίκιο.

••• Φουλ προοδευτικός είναι ο Νίκος Παππάς, πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Απόδειξη, το σύμφωνο συμβίωσης με τη Βασιλική Σελήνη, στέλεχος του καναλιού ΟΡΕΝ. Ο Νίκος Παππάς αποφάσισε να εγκαταλείψει για δεύτερη φορά την εργένικη ζωή και γιόρτασε την επισημοποίηση της σχέσης του με τη Βασιλική Σελήνη με ένα δείπνο σε στενό φιλικό κύκλο.

••• Βρέθηκε θέση για τον Σπήλιο Λιβανό μετά την αποπομπή του από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αναλαμβάνει επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, στη θέση της Μαριέττας Γιαννάκου, η ο­ποία πρόσφατα πήρε τη «μακαρία οδό».

••• Επιτέλους, εκσυγχρονιζόμαστε… Για τους μαθητές της Α΄ και της Β΄ Λυκείου θα δημιουργηθούν συνολικά 4.000 θέματα, στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος στις προαγωγικές εξετάσεις των δύο τάξεων. Να σημειωθεί ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα επιστρέψουν, τουλάχιστον ως προς τις ημερομηνίες οργάνωσής τους, στην προ κορονοϊού κανονικότητα.


Σε απόγνωση…

Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση έχουν περιέλθει οι αγρότες της χώρας καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με σωρεία δυσεπίλυτων προβλημάτων που κάνουν το μέλλον τους ζοφερό. Από τη μια είναι η αύξηση της ενέργειας και από την άλλη η κατακόρυφη άνοδος στις τιμές λιπασμάτων – φαρμάκων, που από κοινού έχουν αυξήσει κατακόρυφα το λειτουργικό κόστος. Επιπλέον, με τη ρωσική εισβολή υπάρχει σημαντική έλλειψη βασικών προϊόντων (σιτηρά, ζωοτροφές κ.ά.), που εισάγονται κατά βάση από Ρωσία – Ουκρανία. Οι αγρότες εκφράζουν την απόγνωσή τους για την κατάσταση που επικρατεί και ζητούν την άμεση και ουσιαστική στήριξη της Πολιτείας. Ακούει κανείς στην κυβέρνηση;


Στήριξη Τσίπρα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Σίγουρα θα έτριβαν τα μάτια τους οι σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας τον αρχηγό τους, τον Αλέξη Τσίπρα, να συναντιέται με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Στη συζήτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε στην ανάγκη για σταθερή στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του μηνύματος που εκπέμπει σε σχέση με τις οικουμενικές πνευματικές αξίες του Ελληνισμού. Συνομίλησαν επίσης για το ζωτικό αίτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και αντάλλαξαν απόψεις για τη στήριξη της ελληνικής μειονότητας Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου.


Δικαιώθηκε η νιότη του…

Βρήκε τελικά τον χώρο του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πήρε το ok και στις προσεχείς εκλογές θα είναι υποψήφιος της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών. Τελικά, δικαιώθηκε η νιότη του, που ’δειχνε πως θα γινόταν άλλος…


Με τι θα παίζει ο Πούτιν;

Κι άλλη τιμωρία για τον Πούτιν… Τέλος στις πωλήσεις PlayStation στη Ρωσία έβαλε η Sony. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της μονάδας βιντεοπαιχνιδιών της εταιρείας, αναστέλλονται όλες οι αποστολές software και hardware και δεν θα κυκλοφορήσει το νέο παιχνίδι «Gran Turismo 7». Δεν θα είναι επίσης διαθέσιμο ούτε το PlayStation Store στη Ρωσία.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ