Στρίμωξε άγρια η Δύση τη Ρωσία

Στρίμωξε άγρια η Δύση τη Ρωσία

-Οι κυρώσεις γονατίζουν την οικονομία της
-Τα νοικοκυριά, θύμα της εισβολής στην Ουκρανία

Δύσκολες μέρες περνάει η Ρωσία με τις κυρώσεις που της επέβαλαν οι χώρες της Δύσης. Θα είναι όντως Αρμαγεδδών ή θα αποδειχθούν ανίκανες να γονατίσουν τη ρωσική οικονομία; Οι κυρώσεις εμποδίζουν, πάντως, την πρόσβαση της Μόσχας σε 300 δισ. δολάρια από τα συνολικά 635 δισ. δολ. στα οποία ανέρχονται τα συναλλαγματικά της διαθέσιμα, που τα συγκέντρωσε κυρίως χάρη στα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η Ρωσία, μάλιστα, έχει εκδώσει σε δολάρια ομόλογα αξίας 33 δισ. δολαρίων.

Την περασμένη Δευτέρα το ρούβλι καταποντιζόταν κατά 40%, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται σε 119 ρούβλια προς 1 δολάριο, ενώ κάποιοι αναλυτές προέβλεπαν την καταβαράθρωσή του στα 300 ρούβλια προς 1 δολάριο.
Θύμα των βαρύτατων κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία είναι τα νοικοκυριά της Ρωσίας, τα οποία πλήττονται από την κατάρρευση του νομίσματος.

Ουρές στις τράπεζες
Ήδη πολλοί Ρώσοι μαζεύονται έξω από τις τράπεζες για να σηκώσουν τα χρήματά τους, να σώσουν ό,τι μπορούν. Τα εισοδήματά τους έχουν καθηλωθεί από το 2014, τότε που η Δύση επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας, προκαλώντας πτώση του νομίσματος. Οι τιμές των ηλεκτρονικών ειδών αλλά και των περισσότερων εισαγόμενων προϊόντων ανέβηκαν κατά 20% –30% μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη…
Ο γάλλος ηγέτης Εμανουέλ Μακρόν, με βάση τα όσα του είπε ο ρώσος Πρόεδρος, πιστεύει ότι «τα χειρότερα έρχονται» στην Ουκρανία και ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκοπεύει να καταλάβει ολόκληρη τη χώρα. «Δεν υπήρχε τίποτα σε αυτά που μας είπε ο Πρόεδρος Πούτιν που θα μπορούσε να μας καθησυχάσει. Έ­δειξε μεγάλη αποφασιστικότητα να συνεχίσει την επιχείρηση», δήλωσε στους δημοσιογράφους συνεργάτης του γάλλου Προέδρου, υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Στην τηλεφωνική ε­πικοινωνία, διάρκειας 90 λεπτών, ο Πούτιν εξέφρασε την επιθυμία να «πάρει τον έ­λεγχο ολόκληρης της Ουκρανίας. Θα πραγματοποιήσει την επιχείρηση για την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας μέχρι το τέλος».

Μοντέλο της KGB θέλει τη χώρα ο Πούτιν
Ένα από τα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει για τον ρώσο Πρόεδρο είναι της Μάσα Γκέσεν με τίτλο «Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο», στο οποίο επισημαίνεται: «Ο Πούτιν θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε ένα τεράστιο μοντέλο της KGB.
Ωστόσο, όπως όλες οι τυραννίες, έτσι και το καθεστώς του Πούτιν είναι ευάλωτο, καθώς οι άνθρωποι που θα το ρίξουν δεν θα έχουν να υπερνικήσουν την ισχύ μιας βαθιά ριζωμένης ιδεολογίας. Ένα μικρό γεγονός, ένα λάθος του ίδιου του καθεστώτος ίσως, θα το ανατρέψει. Είναι ζήτημα χρόνου».

Ένα εκατομμύριο δολάρια για τη σύλληψη του Πούτιν δίνει ρώσος επενδυτής!
«Υπόσχομαι ότι θα δώσω ένα εκατομμύριο δολάρια σε αξιωματικούς οι οποίοι, συμμορφούμενοι με το συνταγματικό τους καθήκον, θα συλλάβουν τον Πούτιν ως εγκληματία πολέμου, βάσει της ρωσικής και της διεθνούς νομοθεσίας», δήλωσε ο Άλεξ Κονανίκιν, επενδυτής κρυπτονομισμάτων που εδρεύει στην Καλιφόρνια.

————-

«Η Ρωσία έχει έναν ηγέτη ο οποίος έχει ξεπεράσει κάθε μέτρο. Αυτήν τη στιγμή, με τις πιέσεις που δέχεται ο ρωσικός λαός, να είστε σίγουροι ότι θα αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες κατά του Πούτιν. Οι τύραννοι και οι δικτάτορες έχουν όλοι το ίδιο τέλος», δήλωσε ο πρώην Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: © Sputnik / Mikhael Klimentyev


Σχολιάστε εδώ