Μια άλλη μέρα θα ξημερώσει από τη σύγκρουση της Ρωσίας με την Ευρώπη

Μια άλλη μέρα θα ξημερώσει από τη σύγκρουση της Ρωσίας με την Ευρώπη

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Πυκνώνουν μέρα με την ημέρα τα σύννεφα που μαζεύονται στον ορίζοντα και φως δεν φαίνεται από πουθενά. Το κλίμα σε Δύση και Ανατολή χειροτερεύει και δεν διακρίνεται ίχνος ηλιαχτίδας, που θα οδηγούσε σε μια καινούργια μέρα, με τα μαχαίρια να μπαίνουν στα θηκάρια.

Ο Ρώσος είναι έτοιμος να βάλει φωτιά, τα θέλει όλα για πάρτη του, δικό του χωράφι θεωρεί την Ουκρανία και γαία πυρί μειχθήτω… Μόνο που η Ουκρανία κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι. Αντίθετα, ο Πρόεδρός της Βολοντιμίρ Ζελένσκι είναι πολύ σκληρό καρύδι. Αλλά έχει και γερές πλάτες, και όχι μόνο στο ΝΑΤΟ, που περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες την Ουκρανία. Κάθε άλλο παρά για λόγους αβροφροσύνης ήταν όρθιοι οι βρετανοί βουλευτές και χειροκροτούσαν τον Ζελένσκι όταν τον άκουσαν να συγκρίνει τη μάχη της Ουκρανίας για επιβίωση με τη μάχη της Βρετανίας κατά των ναζί: Ήταν ξεκάθαρες οι παραπομπές στη θρυλική ομιλία που είχε απευθύνει στη Βρετανική Βουλή ο Τσόρτσιλ στις 4 Ιουνίου του 1940.

«Το ερώτημα για εμάς τώρα είναι, να ζει κανείς ή να μη ζει;», κατέληξε ο Ζελένσκι, τονίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση: «Δεν θα παραδοθούμε, δεν θα ηττηθούμε. Θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος στη θάλασσα και στον αέρα. Θα πολεμήσουμε για τη γη μας, όποιο κι αν είναι το κόστος».

Δεν ξέρει κανείς μέχρι πού θα φτάσει αυτή η πληγή που άνοιξε η «Ρωσική Αρκούδα», ποιος είναι ο τελικός στόχος του Πούτιν. Να αλώσει την Ουκρανία; Μάλλον πολύ πιο μακριά κοιτάζει η Μόσχα του Πούτιν. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα κάνουν οι ΗΠΑ και οι υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ. Θα παραδώσουν την Ευρώπη στον νέο «Τσάρο»; Ή θα ανοίξει η πόρτα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου; Και εδώ έχει τεράστιες ευθύνες η Δύση, με πρώτη την Αμερική.

Κανείς δεν είναι σε θέση να εικάσει τα σχέδια του Πούτιν. Θέλει να… ηγεμονεύσει σε όλο τον… πλανήτη;
Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, το μόνο βέβαιο είναι ότι η «επόμενη μέρα» δεν θα έχει καμία σχέση με τη σημερινή.
Μια άλλη μέρα θα ξημερώσει μετά τη σύγκρουση της Ρωσίας με την Ευρώπη…

Πολλά θα αλλάξουν…
Ποιος μπορεί να είναι ο χαμένος;
Είναι αυτονόητο… Με πολύ ακριβό, όμως, το κόστος… Πρωτίστως, σε ζωές.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ