Η ώρα των διορθώσεων στην Αθήνα

Η ώρα των διορθώσεων στην Αθήνα

Μετά τη συλλογή δηλώσεων για τα ακίνητα εντός του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε η προανάρτηση και η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων και όσοι διαφωνούσαν με τα αποτελέσματά τους υπέβαλαν αίτηση διόρθωσης.

Το Γραφείο Κτηματογράφησης Αθηνών επεξεργάστηκε τις αιτήσεις διόρθωσης και στις 29 Μαρτίου 2022 (και για 30 ημέρες) ξεκινάει, για πρώτη φορά ηλεκτρονικά (μέσω του ktimatologio.gov.gr), η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, με σκοπό την αιτιολογημένη αποδοχή ή απόρριψή τους, πριν ξεκινήσει η εξέτασή τους από την αρμόδια επιτροπή.

Όσοι κατέθεσαν αίτηση διόρθωσης, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν, πρέπει να μπουν (με κωδικούς Taxisnet) στο ktimatologio.gov.gr μέχρι τις 27 Απριλίου και να ενημερώσουν όσους ιδιοκτήτες επηρεάζονται με συστημένη επιστολή ή e-mail, αποστέλλοντας την αίτηση διόρθωσης που είχαν υποβάλει και την έκθεση του γραφείου κτηματογράφησης και να επισυνάψουν τα αποδεικτικά γνωστοποίησης που έστειλαν στους θιγόμενους ιδιοκτήτες (διαφορετικά η αίτηση διόρθωσής τους θα απορριφθεί). Εάν διαφωνούν, θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αντίθετες απόψεις τους.

Οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν ηλεκτρονικά, από 28 Απριλίου μέχρι 28 Μαΐου 2022, είτε να συμφωνήσουν είτε να διαφωνήσουν, αιτιολογημένα.

Στη συνέχεια οι αιτήσεις διόρθωσης και οι τυχόν αντίθετες απόψεις θα εξεταστούν από επιτροπές και οι ιδιοκτήτες θα ενημερώνονται μέσω ειδικής εφαρμογής για τις ημερομηνίες συνεδριάσεων και την εξέλιξη της αίτησής τους.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ