Σε διαδικασία ρομποτικής αυτοματοποίησης ο ελληνικός δημόσιος τομέας

Σε διαδικασία ρομποτικής αυτοματοποίησης ο ελληνικός δημόσιος τομέας

Τους ρυθμούς του ψηφιακού του μετασχηματισμού επιταχύνει το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο διερευνά τις δυνατότητες εισαγωγής της ρομποτικής αυτοματοποίησης διαδικασιών στη λειτουργία του. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΚτΠ αναζητά σύμβουλο, προκειμένου να εντοπίσει τις ευκαιρίες για εισαγωγή της ρομποτικής αυτοματοποίησης στις διαδικασίες του Δημόσιου Τομέα.

Ειδικότερα, η ΚτΠ προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάδειξη συμβούλου, που θα διερευνήσει τις ευκαιρίες εισαγωγής Αυτοματοποιημένων Ρομποτικών Διαδικασιών (Robotic Process Automation – RPA) στον Δημόσιο Τομέα, αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας.

Η ΚτΠ προχωρά στη διενέργεια Ηλεκτρονικού Διεθνούς Ανοικτού Άνω των Ορίων Διαγωνισμού με κριτήριο ανάθεσης: “την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής”, για την επιλογή αναδόχου για το έργο: “Εντοπισμός ευκαιριών ρομποτικής αυτοματοποίησης διαδικασιών (RPAs) στον δημόσιο τομέα”.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος. Η Αυτοματοποίηση Ρομποτικών Διαδικασιών – RPA είναι μια τεχνολογία αυτοματοποίησης επιχειρηματικών διαδικασιών, που επιτρέπει την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων χειρωνακτικών εργασιών.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση μελέτης για τον εντοπισμό ευκαιριών εισαγωγής της τεχνολογίας ρομποτικής αυτοματοποίησης διαδικασιών (RPA) στον Δημόσιο Τομέα, καθώς και η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη υλοποίησης των υπό μελέτη αυτοματισμών, ο οποίος θα περιλαμβάνει την προτεραιοποίησή τους με βάση τα οφέλη και τα συνοδευόμενα κόστη υλοποίησης.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο sepe.gr 


Σχολιάστε εδώ