Άντε να ζήσεις με 416 ευρώ μισθό! – Να αρχίσουν οι χοροί στο Μαξίμου

Άντε να ζήσεις με 416 ευρώ μισθό! – Να αρχίσουν οι χοροί στο Μαξίμου

-Πώς θα ζήσει ο εργαζόμενος την οικογένειά του;
-Ζουν οι υπουργοί και οι βουλευτές με 416 ευρώ τον μήνα;
-Στην Ισπανία ο κατώτατος μισθός είναι 1.167 ευρώ, 2,8 φορές μεγαλύτερος

Σε πλούσια χώρα νομίζουν ότι ζουν οι κυβερνώντες. Και ίσως να θεωρούν ότι τα 416 ευρώ είναι αρκετά για να ζήσουν οι εργαζόμενοι την οικογένειά τους και να τους περισσεύουν κιόλας για το χαρτζιλίκι των παιδιών τους.

Ίσως να έχουν την… αίσθηση ότι ζουν σε άλλη χώρα, όπου δένουν τα… σκυλιά με τα λουκάνικα!
Μισθός 416 ευρώ! Το υπουργικό συμβούλιο, προφανώς, το αποφάσισε. Με φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού και με τη συναίνεση του πρωθυπουργού.

Πήραν, άραγε, μολύβι και χαρτί οι αρμόδιοι υπουργοί να κάνουν τον λογαριασμό; Τι να πρωτοπληρώσει ο εργαζόμενος; Το νοίκι, το φαγητό, το φως, το νερό και το πετρέλαιο για να μην παγώσει η οικογένεια;

Κι αν περισσέψει κανένα φράγκο, να πάρει και κανένα ρούχο για τα παιδιά; Μισθός 416 ευρώ… Με αυτά θα πρέπει να βγάλει τον μήνα η νοικοκυρά.

Ζουν οι πολιτικοί μας την οικογένειά τους με τέσσερα κατοστάρικα; Ποιος θα το πιστέψει; ΚΑΝΕΝΑΣ, κύριε πρωθυπουργέ.

Τι θέλετε, τελικά; Να μην μπορούν να ζήσουν ανθρώπινα οι εργαζόμενοι; Να μην έχουν ούτε τα απολύτως απαραίτητα; Την ίδια ώρα, η Ισπανία ανακοίνωσε ότι ο κατώτατος μισθός θα ανέρχεται στα 1.167 ευρώ.

Είναι η ΤΕΤΑΡΤΗ αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2019. Αύξηση που θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου. Αν δεν κάνουμε… λάθος, δεν ζούμε στην ίδια ήπειρο; Δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα; Οι Έλληνες δεν είναι πολίτες της Ενωμένης Ευρώπης; Ίσοι με τους πολίτες των άλλων χωρών-μελών; Για ποια ισότητα μιλάμε όταν ο κατώτατος μισθός του έλληνα εργαζομένου είναι 416 ευρώ και του συναδέλφου του ισπανού αυξήθηκε στα 1.167 ευρώ, δηλαδή είναι 2,8 φορές μεγαλύτερος. Αυτή είναι η… ισότητα που επικρατεί στο κλαμπ της ΕΕ.
Προφανώς, η Ισπανία έχει ισχυρότερη φωνή… Εμείς;

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ