Τα ΜΜΕ είναι υπεύθυνα για αυτά που λένε…

Τα ΜΜΕ είναι υπεύθυνα για αυτά που λένε…

Σοβαρά θέματα ανοίγει η απόφαση της ΕΕ για τη διακοπή της λειτουργίας δύο μεγάλων ρωσικών ΜΜΕ, του Sputnik και του Russia Today. Και τα δύο αυτά ΜΜΕ αποτελούν τον μακρύ βραχίονα της ρωσικής προπαγάνδας και είναι ευθέως συνδεδεμένα με τη ρωσική κυβέρνηση.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα επιδίδονται σε ένα όργιο παραπληροφόρησης, συμμετέχοντας ουσιαστικά στις υβριδικές επιχειρήσεις της ρωσικής πλευράς. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα ελευθεροτυπίας, διότι σήμερα είναι τα ρωσικά ΜΜΕ, αύριο θα είναι κάποια άλλα.

Εξάλλου, όλα τα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για Μέσα συνδεδεμένα με το ρωσικό κράτος, οπότε ο κάθε αναγνώστης της είδησης γνωρίζει και την πηγή και την προέλευσή της.

Αλλά, δυστυχώς, στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παρά το γεγονός ότι προσφέρεται «πληροφόρηση» από κάθε γωνιά του κόσμου και κάθε στιγμή, δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός επιβεβαίωσης των γεγονότων αυτών. Και συνήθως καταλήγουμε στη μεγαλύτερη επιχείρηση παραπληροφόρησης, με μεγαλύτερο θύμα την αλήθεια.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: advertising.gr


Σχολιάστε εδώ