Οι συνήθεις ύποπτοι μπλοκάρουν τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Οι συνήθεις ύποπτοι μπλοκάρουν τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Ας ελπίσουμε όμως ότι, το ίδιο καθαρά, όπως καταδικάζει η Αθήνα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, θα ακουστεί τόσο στο ΝΑΤΟ όσο, κυρίως, στην ΕΕ ότι δεν μπορεί στη διεθνή σκηνή να υπάρχουν λογικές δύο μέτρων και δύο σταθμών. Και ότι με τον ίδιο τρόπο θα καταδικάζονται οι παραβιάσεις της κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων των ίδιων των κρατών-μελών της ΕΕ.

Διότι θα πρέπει να θυμίσουμε ότι αυτοί που σήμερα πρωτοστατούν για τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας είναι οι συνήθεις ύποπτοι που μπλοκάρουν τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, όταν, στα πρότυπα του κ. Πούτιν, επιχειρεί να εφαρμόσει τον αναθεωρητισμό της εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.

Φιλότουρκοι και οι τρεις…
Έχουμε λησμονήσει τη Λιβύη και στην ανα­μπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Ο νέος πρωθυπουργός Φάτι Μπασάγκα όρισε κυβέρνηση και την παρουσίασε στο Κοινοβούλιο. Ο νυν πρωθυπουργός Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά αρνείται να παραδώσει την εξουσία και προτείνει δικό του χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές. Ενώ ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αλ Μίσρι, έσπευσε να αποκηρύξει τον νέο πρωθυπουργό… Ποιο είναι το ανησυχητικό; Ότι και οι τρεις είναι στενά συνδεδεμένοι με την Τουρκία, η οποία έτσι φαίνεται να παίζει σε όλα τα ταμπλό για να έχει λόγο στη μεταπολεμική Λιβύη…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ