Γραφείο ρουσφετιών

Γραφείο ρουσφετιών

Σε γραφείο τακτοποίησης ρουσφετιών, τοπικού ή και ευρύτερου ενδιαφέροντος, έχει μετατραπεί το πρωθυπουργικό μέγαρο. Σύλλογοι, σωματεία αλλά και απλοί πολίτες που δεν μπορούν να βρουν άκρη με τα αρμόδια υπουργεία… καταφεύγουν στον διευθυντή του γραφείου και ανιψιό του Κυρ. Μητσοτάκη, Γρ. Δημητριάδη, και ζητούν την παρέμβασή του.

Και εκείνος κατά κανόνα ανταποκρίνεται και δίνει λύσεις για μικρά ή μεγαλύτερα ζητήματα. Κάτι που πιστώνεται φυσικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ωραία και καλά όλα αυτά, αλλά δεν είναι και τόσο ορθόδοξη όλη αυτή η διαδικασία. Δεν συνηθίζεται σε ευρωπαϊκές και προηγμένες χώρες, αλλά σε… ασιατικά, κατά κανόνα, κράτη.


••• «Κάθε ανθρώπινη κοινωνία πρέπει να δικαιολογεί τις ανισότητές της», επισημαίνει ο κορυφαίος γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του με τίτλο «Κεφάλαιο και Ιδεολογία». Και τονίζει: «Η αναπαραγωγή και διαιώνιση του κεφαλαίου οδηγεί στη σημερινή ‘‘νεο-ιδιοκτησιοκρατία’’ του υπερκαπιταλισμού. Της διαχείρισής του ηγούνται μια ‘‘εμπορική Δεξιά’’ των οικονομικών ελίτ και μια ‘‘βραχμανική Αριστερά’’ των πεπαιδευμένων ελίτ».

••• Προετοιμάζεται για εκλογές ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει στο τραπέζι τον… αιφνιδιασμό, με κάλπες μετά το Πάσχα, όπως αποκάλυψε το «ΠΑΡΟΝ» την προηγούμενη Κυριακή. Στην Αττική, μάλιστα, θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Σίγουροι για υποψήφιοι είναι ο Παύλος Χρηστίδης στον Νότιο Τομέα, ο Παύλος Γερουλάνος στην Α΄ Αθήνας και ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης.

••• «Ο πόλεμος στην παρακμή πότε θα αρχίσει; Πήραμε μέτρα για τη δράση ‘‘οπαδικών συλλόγων’’. Εντάξει. Αλλά φτάνει; Σύμπτωμα είναι, δεν είναι το αίτιο. Ας αρχίσουμε από την αγωγή των παιδιών στα σχολεία. Γιατί στα σπίτια, όι όι μάνα μ’. Αγωγή του πολίτη, αλλά και μέτρα, έλεγχοι, επιβολή του νόμου, ποινές. Πολλά και συντονισμένα πρέπει να γίνουν. Μπας και μάθουμε να σεβόμαστε πάλι τον άλλο και την κοινωνία μέσα στην οποία ζού­με», γράφει στο «Υποβολείο» του στην «Καθημερινή» ο Βασίλης Αγγελικόπουλος.

Ακατάδεκτος…

Η κόντρα Κυρ. Μητσοτάκη και Ν. Ανδρουλάκη για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της Ουκρανίας… έφερε στο φως μια είδηση. Α­παντώντας στις αιτιάσεις του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής για μη ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών σχετικά με τον πόλεμο, παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι από την εκλογή του στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ ο πρωθυπουργός έχει απευθύνει προς τον Ν. Ανδρουλάκη δύο προσκλήσεις για κατ’ ιδίαν συνάντηση και εκείνος απέρριψε και τις δύο.

Προκύπτει λοιπόν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχείρησε να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί του, για πολιτικούς λόγους ή για λόγους εντυπώσεων, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης… δεν τσίμπησε. Λογικό. Μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό λίγο μετά την εκλογή του θα έστελνε λάθος μήνυμα και θα προκαλούσε αντιδράσεις. Έτσι προτίμησε να πει ένα… διπλό όχι.


Στα δύο…

Διχάζουν τους πολίτες οι πρόωρες εκλογές και ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής τους. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Pulse, το 47% τάσσεται υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας και διεξαγωγή εκλογών το 2023. Το 26% θέλει εκλογές μέχρι το καλοκαίρι και το 9% εκλογές μέχρι το τέλος του 2022.


Τα είπε όλα…

Διά χειρός του καλού συναδέλφου Παντελή Μπουκάλα: «Ιδού το “Πιστεύω” σε ημιμαθηματική μορφή: “Δεν υπάρχει πρόοδος δίχως κέρδος. Δεν υπάρχει κέρδος δίχως εκμετάλλευση. Και δεν υπάρχει εκμετάλλευση δίχως θύματα. Τι κλαιγόσαστε τώρα, μίζεροι, ε μίζεροι;”. Αν αυτό είναι η πρόοδος, χρειαζόμαστε επειγόντως λίγη οπισθοδρόμηση. Εν ανάγκη, ας φτάσουμε ακόμη και στον Τωβίτ».


Καίρια επιλογή για το ΚΙΝΑΛ

Καθήκοντα διευθύντριας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναλαμβάνει η πολύ γνωστή δημοσιογράφος Στεφανία Μουρελάτου, η οποία έχει καταγράψει μια πολύ σημαντική διαδρομή. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δημοσιογραφεί από το 1997. Έχει εργαστεί στην ΕΡΤ και στον ΑΝΤ1 ως πολιτική συντάκτρια και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά και ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ