Κτηματολογικά: Σπανάκης για Γλυφάδα και Ηλιούπολη

Ο βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλης Σπανάκης, σε ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη με θέμα την «Άμεση επίλυση των δυσλειτουργιών στα Υποθηκοφυλακεία – Κτηματολογικά Γραφεία Γλυφάδας και Ηλιούπολης», ζητά να ενημερωθεί γιατί έχει καθυστερήσει η κατάργηση των υποθηκοφυλακείων και η ανάληψη της αρμοδιότητάς τους από το Κτηματολόγιο.

Κεγκέρογλου για Ηράκλειο

Αντίστοιχα, ο βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει στη Βουλή ότι είναι επιβεβλημένη η παράταση της κτηματογράφησης στους Δήμους Μαλεβιζίου, Χερσονήσου και Ηρακλείου και η ενίσχυση του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, καθώς ο μέσος όρος αναμονής ελέγχου των πράξεων φτάνει μέχρι τους έξι μήνες.

Την ευλογία του…

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, κατόπιν προσκλήσεως της προϊσταμένης του γραφείου Ευαγγελίας Κανδρή – Ζωγράφου, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε το νεοσύστατο υποκατάστημα Μεσολογγίου, του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας, στο οποίο εντάχθηκε και το κατηργημένο Υποθηκοφυλακείο Ναυπάκτου, ευλόγησε τη βασιλόπιτα και ευχήθηκε υγεία και δύναμη για τη νέα χρονιά.

Να τα χιλιάσει…

Το Ελληνικό Σύστημα Εντοπισμού (HEPOS), το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Κτηματολόγιο, συμπλήρωσε 14 έτη αδιάλειπτης λειτουργίας και πάνω από 240.000 ώρες χρήσης και παροχής στους εκατοντάδες επαγγελματίες που το χρησιμοποιούν, τη δυνατότητα να προσδιορίζουν τη θέση που βρίσκονται με ακρίβεια λίγων εκατοστών του μέτρου σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Γιατί, σύντεκνοι;

Έληξε και η παράταση της συλλογής δηλώσεων στους Δήμους Χανίων, Αποκορώνου, Σφακίων, Καντάνου – Σελίνου, Πλατανιά και Κισσάμου της ΠΕ Χανίων και το πρόβλημα της μη συμμετοχής παραμένει, καθώς 19 στους 20 ιδιοκτήτες δεν δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους, με αποτέλεσμα η προθεσμία ανα­γκαστικά να παραταθεί μέχρι τις 18 Απριλίου 2022.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ