Με «εργαλειοθήκες» εποπτείας η ενίσχυση στα ΜΜΕ

Με «εργαλειοθήκες» εποπτείας η ενίσχυση στα ΜΜΕ

• Aλλάζει το Μητρώο Online Media!

Πληθαίνουν οι επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τις νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις προς ενίσχυση των Μέσων Ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει καθεστώς ενίσχυσης του έντυπου Τύπου.

Η μόνη διαβεβαίωση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι πως θα υπογραφεί η ανανέωση της σύμβασης για τα δημόσια Μέσα, για την οποία όμως δεν υπήρξε συμφωνία όσον αφορά την αύξηση των μισθών κατά περίπου 100 ευρώ. Αυτό που βρίσκεται σε τελικό στάδιο είναι το πλαίσιο ενίσχυσης των online media.

Ο επανακαθορισμός του Μητρώου Ψηφιακών Μέσων, σύμφωνα με εκτιμήσεις, βασίζεται στο πρότυπο των περιφερειακών Μέσων, δηλαδή οι εγγεγραμμένες εταιρείες στο Μητρώο θα έχουν πρόσβαση στις επιδοματικές πολιτικές της κυβέρνησης, είτε αυτό αφορά κρατική διαφήμιση είτε άλλου είδους μέτρα, όπως η επιδότηση των θέσεων εργασίας ή η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος. Είναι πάντως ενδεικτικό ότι μετά τις επαφές του Γιάννη Οικονόμου με τις συνδικαλιστικές Ενώσεις σε Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο και Θεσσαλία, οι τρεις Ενώσεις φέρονται να ετοιμάζουν σχέδιο ενιαίας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους δημοσιογράφους στα περιφερειακά ΜΜΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου και έγινε ευρεία συνάντηση της ΕΣΗΕΜΘ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με τη συμμετοχή και κυβερνητικών στελεχών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ολοκληρώνεται η εργαλειοθήκη για τη συνολική ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου και σε αυτόν συμπεριέλαβε και τις διαδικτυακές ιστοσελίδες. Ως μορφή ενίσχυσης πάντως ανέφερε και τη διενέργεια του briefing μία φορά τον μήνα στη Θεσσαλονίκη.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ