Δεν έχουμε ανάγκη από Δούρειους Ίππους

Δεν έχουμε ανάγκη από Δούρειους Ίππους

Το γεγονός ότι η Τουρκία του Ερντογάν τα βρίσκει με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και κάνει κινήσεις εξομάλυνσης με το Ισραήλ και την Αίγυπτο δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά. Ούτε πρέπει να υποβαθμιστεί, όπως επιχειρεί το υπουργείο Εξωτερικών και η κυβέρνηση. Διότι μέχρι τώρα το αφήγημα ήταν οι συμμαχίες της Ελλάδας με χώρες όπως τα ΗΑΕ, το Ισραήλ και η Αίγυπτος απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό. Εδώ όμως αποδεικνύεται ότι οι Άραβες δεν μπορεί να είναι ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος και συνομιλητής.

Όσο για το Ισραήλ, θέλει πολλή προσπάθεια, πολύ κόπο και ορισμένες φορές και σκληρό παζάρι για να αντιληφθούν εκεί στο Τελ Αβίβ ότι η σχέση που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια δεν είναι συναισθηματική, αλλά έχει ουσιαστικό περιεχόμενο. Και θα πρέπει κάποιος από την Αθήνα να υπενθυμίσει σε Ισραήλ και ΗΑΕ ότι εάν πράγματι θεωρούν ότι καίγονται και εξαρτώνται από την Άγκυρα, τότε πραγματικά δεν έχουν κανένα περιεχόμενο οι διάφορες τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες, οι οποίες μέχρι τώρα τους έδωσαν το άλλοθι να ομιλούν περί πρωτοβουλιών για την περιφερειακή σταθερότητα αλλά και για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.

Συγγνώμη, αλλά από Δούρειους Ίππους –τους οποίους ταΐζουμε τόσο καιρό, δίνοντας άλλοθι σε διάφορα καθεστώτα– δεν έχουμε ανάγκη… Ας αναλάβει να τους ταΐσει με φούμαρα ο κ. Ερντογάν.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: tovima.gr


Σχολιάστε εδώ