Στο γεύμα της «Καθημερινής» το μενού το έφτιαξε ο Τσακαλώτος, με πολύ πιπέρι για τον Τσίπρα!

Στο γεύμα της «Καθημερινής» το μενού το έφτιαξε ο Τσακαλώτος, με πολύ πιπέρι για τον Τσίπρα!

Καλεσμένος στο «Γεύμα» της «Καθημερινής» ή­ταν πριν από δύο εβδομάδες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που δεν χάλασε το χατίρι στην οικοδέσποινα, την κα­λή συνάδελφο Μαρία Κατσουνάκη, και άνοιξε την καρδιά του αφού γεύθηκε όλα τα καλά που είχε το τραπέζι.

Και πάνω στην κουβέντα, εκεί που ο αναγνώστης περίμενε να διαβάσει την εξομολόγηση του Τσακαλώτου για τα δικά του μείον και τις τυχόν ιδιοτροπίες του, άρχισε να μιλάει για τις κρυφές πλευρές του αρχηγού του, να ξετυλίγει την άλλη πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στην ερώτηση ποια είναι τα μεγαλύτερα προσόντα του Αλέξη η απάντησή του ήταν: «Δύο. Έχει μια λαϊκότητα που είναι χαρισματική. Η κόρη μου, στα 14 της, μου είπε ότι όταν ο Τσίπρας χαιρετάει τον κόσμο είναι σαν το ψάρι μέσα στο νερό, ενώ εσύ σαν το ψάρι μέσα στο μέλι! Και το δεύτερο, ο ‘‘τακτικισμός’’, που του επιτρέπει να βλέπει ένα θέμα μέσα από περισσότερες πλευρές, περισσότερες γωνίες».

Ποια είναι τα ελαττώματά του; Είπε ξεκάθαρα ότι είναι δύο. «Έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται. Και σε ένα πράγμα που είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι στην επιλογή συμβούλων. Για να είμαι δίκαιος, όμως, αυτό το λέει και ο ίδιος».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τον οποίο τίμησε ο Αλέξης με την ανάθεση του υπουργείου Οικονομικών, στην ερώτηση για την κριτική που θα ασκούσε στην Αριστερά απάντησε: «Δεν έχει ακόμη μια συλλογική σύλληψη για το πώς οι αξίες της, της συμμετοχικότητας, της δημοκρατικότητας, της αλληλεγγύης, μπορούν να διευρυνθούν και σε τομείς της πραγματικής οικονομίας».

Στην ερώτηση «Εσείς, ένας ριζοσπάστης αριστερός, πώς πειθαρχήσατε στη μνημονιακή πολιτική;» είπε την αλήθεια: «Δεν μπορούσαμε να αποδράσουμε. Το ερώτημα ήταν: Πας σπίτι σου και πετάς την καυτή πατάτα στον άλλον; Όχι. Αποφάσισα ότι πρέπει να προχωρήσω».

Ελπίζουμε πως δεν θα τον… διαγράψει ο Αλέξης Τσίπρας για όσα είπε, για όσα έχει διαπιστώσει από τη… συγκατοίκηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά, όπως τα κατέθεσε στη συνέντευξή του, στο «Γεύμα» της «Καθημερινής», που είχε όλα τα καλά του Θεού…

Για τον… εαυτούλη του, όμως, λέξη δεν είπε… Ούτε καν αν του άρεσε το φαγητό…

Τελικά, η… εξομολόγησή του ήταν για τον Τσίπρα και όχι για τα δικά του, τα εσώτερά του. Έβγαλε το άχτι του…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ