Ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Χάρκοβο – Σφυροκοπούν το Κίεβο

Ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Χάρκοβο – Σφυροκοπούν το Κίεβο

Nωρίς το πρωί της Κυριακής (27/2) Ρώσοι στρατιώτες μπήκαν στο Χάρκοβο με τις μάχες στο κέντρο της κέντρο της πόλης να είναι σφοδρές.

Έκρηξη ακούστηκε δυτικά του κέντρου του Κιέβου μερικά λεπτά αφότου ήχησαν οι σειρήνες ενώ ρωσικά πυρά έπληξαν τον περίβολο κέντρου αποθήκευσης ραδιενεργών αποβλήτων. Εν τω μεταξύ πρόσκληση στον Ουκρανό πρόεδρο για συνάντηση αξιωματούχων των δύο πλευρών στην πόλη Γκόμελ της Λευκορωσίας απήθυνε το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία του ειναι έτοιμη να συναντηθεί με Ουκρανούς αξιωματούχους. Ναι σε συνομιλίες αλλά όχι στη Λευκορωσία ήταν η απάντηση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέταξε γενικευμένη επίθεση σε όλη τη χώρα, κατηγορώντας το Κίεβο ότι δεν ανταποκρίθηκε στην κλήση του Κρεμλίνου για διάλογο. Ο κλοιός των Ρώσων γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα σφίγγει όλο και περισσότερο. Η μάχη για τον έλεγχο του Κιέβου συνεχίζεται σήμερα, ενώ οι Δυτικοί αυξάνουν την πίεση στη Μόσχα, αποκλείοντας τις ρωσικές τράπεζες από το διεθνές σύστημα τραπεζικών συναλλαγών SWIFT και λέγοντας πως είναι έτοιμοι να παραδώσουν και άλλα όπλα στην Ουκρανία.

 


Σχολιάστε εδώ