Ανάλεκτα…

Ανάλεκτα…

[Ανάλεκτα]

Σημαντική αλλαγή

Το πράσινο φως από τους «θεσμούς» έλαβε το σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Με το σχέδιο νόμου προσαρμόζεται η εσωτερική λειτουργία της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στα πρότυπα των ευρωπαϊκών επιτροπών κεφαλαιαγοράς, με στόχο την ανάκτηση της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας, ύστερα από την υπόθεση της Folli Follie.

Κόντρα μέχρις εσχάτων

Παγωμένες παραμένουν οι σχέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Φίλη, αφού δεν υ­πάρχει κομματική συνεδρίαση όπου ο τελευταίος να μη στηρίζει πρόταση της «Ομπρέλας», στην οποία και συμμετέχει, πολλώ δε μάλλον τώρα, που κοντοζυγώνει και το Συνέδριο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Νίκος Βούτσης.

Συνεχίζει την κόντρα

Παρότι ο Στέλιος Κούλογλου γνωρίζει ότι αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ τον θεωρούν ξένο σώμα, δεν είναι καθόλου διατεθειμένος να κλείσει το μέτωπο με τον Παύλο Πολάκη. Για τον λόγο αυτό ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι ο κρητικός βουλευτής «κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ» και εισηγήθηκε δημοσίως να… «ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα».

Βελτίωση της καθημερινότητας

Εξήντα επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες απέφυγε κάθε ενήλικος πολίτης το 2021, όπως προκύπτει από τις περισσότερες από 566 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης δημόσιας διοίκησης (gov.gr). Τη χρονιά που πέρασε, τα συστήματα του Δημοσίου είτε παρείχαν ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες είτε «μίλησαν μεταξύ τους», αθροιστικά, 566.962.980 φορές, σύμφωνα με τα στοιχεία του κέντρου διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Άλλο σκηνικό

Η ταινία «Contagion», του 2011, προέβλεψε, ως γνωστόν, με ανατριχιαστική ακρίβεια το ξέσπασμα μιας θανατηφόρας ασθένειας και τη δοκιμασία της ανθρωπότητας από έναν ιό για τον οποίο δεν ήταν προετοιμασμένη. Το ίδιο έκανε ο Μπιλ Γκέιτς τέσσερα… χρόνια αργότερα, στη διάρκεια μιας ομιλίας του στη σκηνή του TΕDx, αναφερόμενος σε μια επικείμενη, πρωτοφανή υγειονομική κρίση που θα θέσει σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού τον πλανήτη. Σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, ο Γκέιτς προβλέπει ότι το τοπίο θα είναι τελείως διαφορετικό στη μετά Covid εποχή. Ερωτικές σχέσεις θα συνάπτονται μέσω βιντεοκλήσεων, κερδοφόρες συμφωνίες θα κλείνονται μέσω μιας συνάντησης στο Ζoom, φιλίες θα διατηρούνται μέσω βιντεοκλήσεων και κανένας πελάτης δεν θα νιώθει παραμελημένος αν η υποψήφια εταιρεία δεν τον συναντήσει αυτοπροσώπως.

Δημοφιλής

Ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ (SPD) είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός της Γερμανίας, ενώ ιδιαίτερα χαμηλή είναι η επίδοση της υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ (Πράσινοι). Η πλειοψηφία των πολιτών εκφράζει ακόμη την ικανοποίησή της για το έργο του κα­γκελάριου Όλαφ Σολτς.

Νέα, πράσινη εποχή

Σύμφωνα με την έκτη παγκόσμια Έρευνα Θεσμικών Επενδυτών της ΕΥ, η οποία περιλαμβάνει τις απόψεις 320 θεσμικών επενδυτών από 19 χώρες, το 90% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αποδίδει πλέον μεγαλύτερη σημασία σε κριτήρια πράσινης ανάπτυξης (ESG) κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, από ό,τι πριν από την πανδημία. Παράλληλα, το 74% είναι πλέον πιο πιθανό να αποεπενδύσει από επιχειρήσεις με μη ικανοποιητικές ESG επιδόσεις, ενώ το 92% υποστηρίζει ότι έχει λάβει αποφάσεις τους τελευταίους 12 μήνες με κριτήριο τα πιθανά οφέλη μιας πράσινης ανάκαμψης.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ