Ρωσία: «Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε τους όρους παράδοσης με την Ουκρανία» – Οι όροι του Πούτιν

Ρωσία: «Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε τους όρους παράδοσης με την Ουκρανία» – Οι όροι του Πούτιν

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας. Η Μόσχα δήλωσε την «προθυμία» της να διαπραγματευθεί με το Κίεβο, τους όρους παράδοσης της χώρας, όπως δήλωσε το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντίτρι Πέσκοφ, μετέφερε την επιθυμία του προέδρου Πούτιν να ξεκινήσει συζητήσεις με την ουκρανική πλευρά, υπό την προοπτική των εγγυήσεων ότι η Ουκρανία θα διατηρεί πλέον «ουδέτερη στάση» και ότι δεν θα αναπτύξει όπλα στο έδαφός της.

«Με την τήρηση αυτών των όρων θα επιτευχθεί η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανία, ώστε να πάψει η Ρωσία να τη θεωρεί ως απειλή για την ασφάλειά της και τον λαό της», σημείωσε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα καθορίσει τον χρόνο των διαπραγματεύσεων, τόνισε ο Πέσκοφ.

Την ίδια ώρα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να δώσει διαταγή για αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε μια ειδική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας.

Ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν στο Κίεβο

Αργά το απόγευμα το CNN μετέδωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής το Κίεβο, με αλεξιπτωτιστές στα 30-40 περίπου χιλιόμετρα από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Κατά τις εκτιμήσεις των Αμερικανών αξιωματούχων, οι επιθέσεις της Ρωσίας σε εγκαταστάσεις της κυβέρνησης και του στρατού της Ουκρανίας, μαζί με τις αναφορές για επιθέσεις πεζικού με στόχο την κατάληψη στρατηγικών σημείων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ο πρώην πυρηνικός σταθμός του Τσερνομπίλ, αποτελούν το πρώτο βήμα της εισβολής που αναμένεται να επεκταθεί στο ουκρανικό έδαφος.

Το CNN μεταδίδει, μέσω του ανταποκριτή του στην Ουκρανία, ότι πλέον είναι ξεκάθαρο πως Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έχουν υπό τον έλεγχό τους την αεροπορική Βάση Αντόνοφ που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο.

Ρωσία: «Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευθούμε την παράδοση της Ουκρανίας» -Οι όροι που θέτει ο Πούτιν / Φωτογραφίες: AP/twitter


Σχολιάστε εδώ