Κτηματολογικά που… ενδιαφέρουν

Κτηματολογικά που… ενδιαφέρουν

Διευρύνεται το ωράριο

Από 21 Φεβρουαρίου 2022 το ωράριο για παραλαβή, καταχώρηση εγγραπτέων πράξεων και έλεγχο στα κτηματολογικά γραφεία διευρύνεται για κατάθεση και παραλαβή αιτήσεων καταχώρησης/εγγραφής πράξεων και έκδοση πιστοποιητικών, αντιγράφων και διαγραμμάτων 8:30 – 13:30, παραλαβή αυτών 8:30 – 14:00 και έρευνα βιβλίων και αρχείων στην Αττική 9:30 – 14:00 και στην υπόλοιπη χώρα 10:00 – 14:00.

«Ζωγράφισε» στον Πολύγυρο

Ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος συναντήθηκε πρόσφατα με τον υφυπουργό Κτηματολογίου Θεόδωρο Λιβάνιο και μετά τις συζητήσεις «κλείδωσε» η μεταφορά του Υποθηκοφυλακείου Βασιλικών (περιοχές Γαλάτιστας, Βάβδου, Γαλαρινού, Σανών, Δουμπιών και οικισμοί Αγίας Παρασκευής) στο Κτηματολογικό Γραφείο Πολυγύρου, αμέσως μόλις αρχίσει η ψηφιοποίηση των υποθηκοφυλακείων και η μεταφορά τους στο Κτηματολόγιο.

Παράταση στο Ηράκλειο

Στις 22 Νοεμβρίου 2021 ξεκίνησε η (υποχρεωτική) συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο υπόλοιπο της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και συγκεκριμένα στους Καλλικρατικούς Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου. Τρεις μήνες μετά, μόνο το 2% των ιδιοκτησιών έχει δηλωθεί, με αποτέλεσμα την αυτονόητη παράταση μέχρι τις 23 Μαΐου 2022 (σε μία ή δύο δόσεις).

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ