Τουρκία: Αίτημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τη σύλληψη και τον επαναπατρισμό του Σεντάτ Πεκέρ

Τουρκία: Αίτημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τη σύλληψη και τον επαναπατρισμό του Σεντάτ Πεκέρ

Η Τουρκία απέστειλε αίτημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τη σύλληψη και τον επαναπατρισμό του Σεντάτ Πεκέρ, ενός καταδικασμένου Τούρκου μαφιόζου, αφού η Ιντερπόλ εξέδωσε κόκκινη ειδοποίηση γι’ αυτόν, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu την Τετάρτη.

Ο Peker, 50 ετών, έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1990 ως φιγούρα συμμοριών και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση το 2007 για εγκλήματα όπως η σύσταση και η ηγεσία εγκληματικής συμμορίας. Αποφυλακίστηκε πριν από αρκετά χρόνια, αναφέρει το Reuters.

Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν άλλη έρευνα για τον Πεκέρ τον περασμένο Απρίλιο. Αμέσως μετά, προσέλκυσε εκατομμύρια θεατές στο YouTube, όταν άρχισε να μοιράζεται βίντεο στα οποία περιγράφει καταγγελίες για διαφθορά σε ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Τα βίντεο γυρίστηκαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τα οποία η Τουρκία εργάστηκε πρόσφατα για να επιδιορθώσει τις μακροχρόνιες τεταμένες σχέσεις. Το Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να επιβεβαιώσει εάν ο Peker βρίσκεται επί του παρόντος στην αραβική χώρα του Κόλπου, καταλήγει το Reuters

Φωτο: REUTERS/Umit Bektas


Σχολιάστε εδώ