Ερντογάν: Οι δυτικές διπλωματικές προσπάθειες με τη Μόσχα ότι πετυχαίνουν ελάχιστα! – Η κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας κατέδειξε την αναγκαιότητα της αγοράς των S-400

Ερντογάν: Οι δυτικές διπλωματικές προσπάθειες με τη Μόσχα ότι πετυχαίνουν ελάχιστα! – Η κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας κατέδειξε την αναγκαιότητα της αγοράς των S-400

“Δεν θα εγκαταλείψουμε τους δεσμούς μας με Ρωσία και Ουκρανία” ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή από την Αφρική τόνισε πως η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τους δεσμούς της με τη Ρωσία ή την Ουκρανία και επέκρινε τις δυτικές διπλωματικές προσπάθειες με τη Μόσχα ότι πετυχαίνουν ελάχιστα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως οι συνομιλίες της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών αεριωθουμένων F-16 προχωρούν καλά, μετέδωσαν σήμερα το δίκτυο HaberTurk και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο τούρκος πρόεδρος φέρεται να δήλωσε σε δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου με το οποίο επέστρεφε από ταξίδι του στην Αφρική πως η κρίση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία κατέδειξε την αναγκαιότητα της αγοράς των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400, με δεδομένους τους κινδύνους για την ασφάλεια στην περιοχή.

Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε την προσφορά του να μεσολαβήσει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και είπε ότι η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, που έχει καλούς δεσμούς και με τις δύο, θα λάβει μέτρα που δεν βλάπτουν τους διμερείς της δεσμούς.

«Δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουμε κανένα από τα δύο (χώρα)», φέρεται να είπε από τους τουρκικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς. «Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα τέτοιο βήμα ώστε, θέλοντος του Θεού, να το λύσουμε αυτό χωρίς να εγκαταλείψουμε κανέναν».

Κάλεσε την Ουκρανία και τη Ρωσία να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις και είπε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να «καθορίσει τη στάση του» μετά τη σύνοδο κορυφής την Τετάρτη.

Η αναγνώριση από τη Ρωσία δύο αποσχισμένων περιοχών στην ανατολική Ουκρανία αυτή την εβδομάδα προκάλεσε γρήγορες αντιδράσεις και κυρώσεις από τις δυτικές δυνάμεις. Η Τουρκία, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, είναι κατ’ αρχήν κατά των κυρώσεων, αλλά χαρακτήρισε την κίνηση της Ρωσίας απαράδεκτη.

paron.gr με πληροφορίες naftemporiki.gr, ΑΜΠΕ, Reuters
Φωτο αρχείου


Σχολιάστε εδώ