«Αντιμετωπίζεται επιφανειακά»… (Κτηματολόγιο)

«Αντιμετωπίζεται επιφανειακά»… (Κτηματολόγιο)

«Έκλεισε χρόνος από τότε που η κυβέρνηση της ΝΔ μετέφερε το Κτηματολόγιο στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποδεικνύοντας ότι δεν κατανοεί τον ρόλο και το περιεχόμενό του και το αντιμετωπίζει επιφανειακά ως ψηφιακό έργο», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και Ψηφιακής Πολιτικής Μάριος Κάτσης.

13.000 υποψήφιοι…

Ένας στους 130 υποψηφίους θα είναι ο τυχερός, καθώς στο πλαίσιο της προκήρυξης 12Κ/2021 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 101 θέσεων μόνιμου προσωπικού στο υπουργείο Τουρισμού και στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, υποβλήθηκαν συνολικά 12.986 αιτήσεις, κάτι που δείχνει, εκτός από την… ανάγκη για εργασία, την ελκυστικότητα των φορέων.

Έτος διασύνδεσης

Μέσα στο 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η διασύνδεση του TAXISnet με το Κτηματολόγιο, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι έχουν δηλώσει διαφορετικά στοιχεία στην εφορία και συγκεκριμένα στο Περιουσιολόγιο και στο Κτηματολόγιο. Με τη διασύνδεση των δύο ηλεκτρονικών συστημάτων οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία του Εθνικού Κτηματολογίου.

Εμπρόθεσμες οι αιτήσεις…

Εμπρόθεσμες, εφόσον ζητήθηκαν μέχρι την περασμένη Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, θα θεωρούνται οι αιτήσεις διόρθωσης και τα ραντεβού, τα οποία θα διεκπεραιωθούν μέχρι και τις 18 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της προανάρτησης, σε περιοχές της Ροδόπης, της Θάσου, και, αντίστοιχα, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου της Ηλείας, όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Αντίο, Σοφία

Πριν από τρεις εβδομάδες περίπου, στις 14 Ιανουαρίου, έφυγε από τη ζωή ένα από τα παλαιότερα και πιο αγαπητά στελέχη του Κτηματολογίου, η γλυκομίλητη, συναδελφική δικηγόρος Σοφία Γεωργά – Γιαννίρη, η οποία εξυπηρέτησε αμέτρητους πολίτες, δικηγόρους, μηχανικούς, συμβολαιογράφους, από το 1998 μέχρι το 2017, σε όλη τη χώρα. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ