Aμερικανοί οδηγοί φορτηγών σχεδιάζουν διαμαρτυρία για τον Covid-19  εμπνευσμένοι από τους Καναδούς συνάδερφους

Aμερικανοί οδηγοί φορτηγών σχεδιάζουν διαμαρτυρία για τον Covid-19 εμπνευσμένοι από τους Καναδούς συνάδερφους

Ακολουθώντας το παράδειγμα από τις διαδηλώσεις των οδηγών φορτηγών που παρέλυσαν την πρωτεύουσα του Καναδά για εβδομάδες, οι αμερικανοί φορτηγατζήδες σχεδιάζουν σήμερα Τετάρτη να ξεκινήσουν μια διαδρομή 4.000 χιλιομέτρων διασχίζοντας την Ουάσιγκτον για να διαμαρτυρηθούν για τους περιορισμούς του κορονοϊού.

Οι διοργανωτές του «People’s Convoy» δηλώνουν ότι θέλουν να «εκκινήσουν την οικονομία» και να ξανανοίξουν τη χώρα. Η 11ήμερη πεζοπορία τους θα πλησιάσει το Beltway γύρω από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ στις 5 Μαρτίου “αλλά δεν θα πάει στο D.C.”, σύμφωνα με μια δήλωση αναφέρει το Reuters.

Το Πεντάγωνο παράλληλα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ενέκρινε 400 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς της D.C για να «παρέχουν υποστήριξη σε καθορισμένες θέσεις κυκλοφορίας, να παρέχουν διοίκηση και έλεγχο και να καλύπτουν τις απαιτήσεις συντήρησης» από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου. Περίπου 50 μεγάλα οχήματα εγκρίθηκαν επίσης να τοποθετηθούν στα σημεία κυκλοφορίας.

Ο Brian Brase, ένας οδηγός φορτηγού που είναι ένας από τους διοργανωτές, είπε πως ανεξάρτητα από το πού σταματούν τα φορτηγά “δεν θα πάμε πουθενά” μέχρι να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της ομάδας. Αυτές οι απαιτήσεις περιλαμβάνουν τον τερματισμό των απαιτήσεων εμβολίων και μάσκας.

Στον Καναδά, διαδηλώσεις που σχετίζονται προκαλώντας πολλαπλά προβλήματα στην πρωτεύουσα Οτάβα για περισσότερες από τρεις εβδομάδες. Οι διαδηλωτες είχαν αποκλείσει την πιο πολυσύχναστη χερσαία διάβαση μεταξύ Καναδά και Ηνωμένων Πολιτειών – τη γέφυρα Ambassador που συνδέει το Ντιτρόιτ, το Μίσιγκαν και το Γουίνδσορ του Οντάριο – για έξι ημέρες.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό επικαλέστηκε σπάνια χρησιμοποιούμενες εξουσίες έκτακτης ανάγκης για να τερματίσει τις διαδηλώσεις και η καναδική αστυνομία αποκατέστησε την ομαλότητας στην Οτάβα το Σαββατοκύριακο.

Πολλές περιοχές των ΗΠΑ χαλαρώνουν τους περιορισμούς.

Στην Καλιφόρνια, όπου ξεκινά το κομβόι, οι καθολικές απαιτήσεις για μάσκες καταργήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και οι μάσκες για τα εμβολιασμένα άτομα απαιτούνται μόνο σε περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως η δημόσια συγκοινωνία, τα σχολεία και οι χώροι υγειονομικής περίθαλψης.

Ωστόσο, οι διαδηλωτές θέλουν τον άμεσο τερματισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης εδώ και δύο ετών, την οποία παρέτεινε ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ.

Σε εθνικό επίπεδο, τα νέα κρούσματα COVID-19 και οι νοσηλείες λόγω του κορονοϊού έχουν πέσει από τα υψηλά όλων των εποχών πριν από έναν μήνα, αλλά σχεδόν 2.000 άνθρωποι την ημέρα εξακολουθούν να πεθαίνουν και ο αριθμός των συνολικών θανάτων πλησιάζει στο 1 εκατομμύριο από την έναρξη της πανδημίας .


Σχολιάστε εδώ