Ο Τσίπρας ανεβαίνει ξανά στα τρακτέρ!

Ο Τσίπρας ανεβαίνει ξανά στα τρακτέρ!

«Σκληρό ροκ» κατά της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα

Την απόφασή του να ακολουθήσει «πολεμική τακτική» έναντι της κυβέρνησης στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές σηματοδοτούν όλες οι κινήσεις του Αλ. Τσίπρα το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να ασκήσει ασφυκτική πίεση στα θέματα της καθημερινότητας, που δοκιμάζουν τις αντοχές των πολιτών. Όχι πλέον από το γραφείο του στην Κουμουνδούρου, αλλά με περιοδείες και επισκέψεις ανά την επικράτεια, ερχόμενος σε απευθείας επαφή με εκπροσώπους επαγγελματικών τάξεων και παραγωγικών φορέων.

Κινήσεις που παραπέμπουν στην αντιπολιτευτική τακτική που είχε ακολουθήσει και πριν από τις εκλογές του 2015. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Τσίπρας επιχειρεί σε δύο στόχους:

Πρώτον, να φθείρει όσο γίνεται περισσότερο την κυβέρνηση πλήττοντας την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία της, εκθέτοντας στον ελληνικό λαό τα λάθη και τις αστοχίες της.

Και, δεύτερον, να συσπειρώσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, ένα σημαντικό τμήμα του οποίου κάθε άλλο παρά ικανοποιημένο είναι με την έως τώρα αντιπολιτευτική τακτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συσπείρωση του κόμματος σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες κινείται στο 55% – 60%. Ποσοστό πολύ χαμηλό για κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης, τρία χρόνια σχεδόν μετά τις εκλογές.
Προ ημερών, ο κ. Τσίπρας πήγε αυτοβούλως στα μπλόκα των αγροτών της Αργολίδας, πρώτη φορά ύστερα από εννέα ολόκληρα χρόνια (η προηγούμενη ήταν την περίοδο που ήταν ξανά στην αντιπολίτευση).

Οι δε πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη (αποσπασματική) κίνηση, αλλά υπογραμμίζει την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον αγώνα των αγροτών. Στη διάρκεια της συνάντησής του με τους αγρότες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε αιχμηρή φρασεολογία κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά.

«Έγνοια του κ. Μητσοτάκη είναι η διασπάθιση του δημόσιου πλούτου και όχι τα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών», είπε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι επιτακτική ανάγκη η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες, η χορήγηση νέων επιδοτήσεων και η επίσπευση καταβολής των αποζημιώσεων. Εμμέσως δε έκλεισε το μάτι στους αγρότες, στη βάση ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέψει στην εξουσία θα θέσει σε εφαρμογή πακέτο μέτρων για την ενίσχυση (ανακούφιση) του κλάδου.

Ανάλογη ήταν η κίνηση του κ. Τσίπρα και στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ, όπου στη διάρκεια συνάντησης με τους εργαζομένους κατήγγειλε τον Κυρ. Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «έχει κηρύξει τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας» και πως στην περίπτωση της επιχείρησης «ξεπληρώνει γραμμάτια προς τον ΣΕΒ και τους επιχειρηματίες». Επιπλέον, διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα δώσουν μάχη για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Από τα παραπάνω προκύπτει σαφώς η απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον αγώνα όλων ανεξαιρέτως των κλάδων εργαζομένων και επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα είτε λόγω της διεθνούς συγκυρίας είτε εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι μέσα από αυτήν την τακτική να επανασυνδεθεί με τμήματα της ελληνικής κοινωνίας και να αποκαταστήσει τους διαύλους επικοινωνίας με επαγγελματικές τάξεις που γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019. Τα δε ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι θα απαιτηθεί μεγάλη και συστηματική προσπάθεια προκειμένου να συμβούν τα παραπάνω. Λόγω της πολιτικής που εφάρμοσε την περίοδο 2015 – 2019, επαγγελματίες και κλάδοι εργαζομένων είναι δύσπιστοι και διατηρούν επιφυλάξεις ως προς τη «δεύτερη φορά».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: liberal.gr


Σχολιάστε εδώ