Νεοκλασικό αριστούργημα που ρημάζει στο Φάληρο διεκδικεί ο Δήμος Πειραιά

Νεοκλασικό αριστούργημα που ρημάζει στο Φάληρο διεκδικεί ο Δήμος Πειραιά

Ένα από τα κτίρια που αποκαλύπτουν την αρχοντιά και το μεγαλείο που είχε στο παρελθόν το Νέο Φάληρο ρημάζει εδώ και χρόνια και σε λίγο θα έχει ερειπωθεί, με συνέπεια να κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Πρόκειται για ένα νεοκλασικό στολίδι που εγκαινιάσθηκε το 1957 από την τότε βασίλισσα Φρειδερίκη, για να χρησιμεύσει ως στέγη των αποφυλακιζόμενων της περιοχής Αθήνας και Πειραιά, καθώς όσοι από αυτούς δεν είχαν σπίτι να μείνουν, έμεναν εκεί μέχρι να βρουν πιο μόνιμη στέγη.

Το κτίριο αποτελείται από δύο ορόφους, έχει άριστη αρχιτεκτονική, εξαιρετικό σχέδιο και διαθέτει έναν μεγάλο αύλειο χώρο, ο οποίος φυσικά είναι απεριποίητος και έχει χαθεί μέσα στους θάμνους και στα πουρνάρια. Ανήκει, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που όμως το έχει εγκαταλείψει και κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Ο πρόεδρος της Τρίτης Κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, που έχει προχωρήσει στη χαρτογράφηση των παλαιών, ερειπωμένων ακινήτων της περιοχής του, σε μια προσπάθεια να βρει τρόπους να τα διασώσει, ανακάλυψε το εμβληματικό αυτό κτίριο και σε συνεργασία με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη έχουν ξεκινήσει τις προσπάθειες της αξιοποίησής του. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος έχει απευθυνθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης με το αίτημα να του παραχωρηθεί το ακίνητο για χρήση με α­ντάλλαγμα να το ανακαινίσει, να το αναπαλαιώσει και να το μετατρέψει σε χώρο πολιτισμού.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: kanaliena.gr


Σχολιάστε εδώ