Αυτό είναι το έργο των πολιτικών μας, όλων αυτών που κυβέρνησαν

Αυτό είναι το έργο των πολιτικών μας, όλων αυτών που κυβέρνησαν

Να πώς μας κατάντησαν…

-Να μην μπορεί μια γιαγιά να πάρει λίγο κρέας να το μαγειρέψει για τα παιδιά της
-Η «γιαγιά του Ιλίου» είναι ο εφιάλτης της κυβέρνησης, η αδιάψευστη απόδειξη του έργου της

Έβλεπε το κρέας και το τυρί στη βιτρίνα του σούπερ μάρκετ, τα ζήλευε, η σύνταξή της, όμως, δεν έφτανε για αυτή την… πολυτέλεια. Να μαγειρέψει για τα παιδιά της ήθελε η γιαγιά, να τους κάνει το τραπέζι. Το πορτοφολάκι της 70χρονης, όμως, δεν άντεχε αυτό το έξοδο. Και ο καημός δεν έσβηνε… Έφτασε έτσι στην άλλη άκρη, στην απονενοημένη κίνηση να βάλει κρυφά στην τσάντα της ένα κομμάτι κρέας και λίγο τυρί, που είναι ζήτημα αν η αξία τους έφτανε τα 40 ευρώ.

Κάποιος από τους υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ την είδε και αμέσως χτύπησε ο… συναγερμός. Ο μεγάλος κλέφτης! Για ένα κομμάτι κρέας και λίγο τυρί…

Και έγινε ο μεγάλος χαμός…

Ένας «Γιάννης Αγιάννης» των δύσκολων ημερών που ζουν (;) δεκάδες χιλιάδες γιαγιάδες… Που πολλές φορές τούς λείπει ακόμη και το ψωμί από το τραπέζι…

Στο σούπερ μάρκετ «Lidl» στο Ίλιον έγινε η… μεγάλη κλοπή! Η είδηση απλώθηκε παντού. Η σύλληψη της γιαγιάς προκάλεσε τέτοιο ξεσηκωμό και τόσες αντιδράσεις, που η ιδιοκτησία της μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Lidl Hellas» αναγκάστηκε να αποσύρει τη μήνυση. Ακόμη και οι αστυνομικοί που πήγαν στον τόπο του… εγκλήματος σήκωσαν τα χέρια. Στάθηκαν δίπλα στη γιαγιά…

Θα το πούμε ευθέως…
Προσέφερε μεγάλη υπηρεσία η γιαγιά από το Ίλιον…
Συγκίνησε τους πάντες…
Δεκάδες χιλιάδες γιαγιάδες «ζουν» με την αγωνία της «γιαγιάς του Ιλίου». Δεν μπορούν να έχουν τα λίγα, τα αναγκαία που απαιτεί η επιβίωση.

Σημαία έχει γίνει από την Πέμπτη η γιαγιά. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, από τη μια άκρη της πατρίδας μας ως την άλλη. Ξύπνησε το κάθε νοικοκυριό στο χωριό, στην πόλη, σε κάθε νομό.

Αυτά που ζει η «γιαγιά του Ιλίου» τα ζει η κάθε γιαγιά, το κάθε νοικοκυριό που παλεύει να κρατήσει όρθια την οικογένεια.

Η «γιαγιά του Ιλίου» είναι ο εφιάλτης της κυβέρνησης, η αδιάψευστη απόδειξη του έργου της…
Αλλά και όλων των προκατόχων της…

ΥΓ.: Η γιαγιά δεν έκρυψε την πράξη της, δεν προσπάθησε να δικαιολογηθεί για το λίγο κρέας και το τυρί που έβαλε κρυφά στην τσάντα της για να κάνει το τραπέζι στα παιδιά της.
«Σκότωσα την αξιοπρέπειά μου, όλο αυτό είναι ανάξιο. Είχα πεθυμήσει να πάρω δυο τρία κιλά κρέας, να φωνάξω τα παιδάκια μου να φάμε όλοι μαζί μια μέρα, όχι να με φωνάζουν μόνο αυτά. Ήθελα να φτιάξω κάτι με τα χεράκια μου, όπως ήμουν παλιά», είπε η 70χρονη.
Όχι, αγαπητή γιαγιά…
Γιαγιάδες χρειαζόμαστε…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ