Ο Εδουάρδος και η Μεγάλη Σπηλιά

Ο Εδουάρδος και η Μεγάλη Σπηλιά

 

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Ευλαμπίας Τσιρέλη

Ο Εδουάρδος και η Μεγάλη Σπηλιά 

σε εικονογράφηση της Τριανταφυλλιάς Βάσσου 

Η Ευλαμπία Τσιρέλη και η Τριανταφυλλιά Βάσσου εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με τον Ίκαρο, συστήνοντάς μας τον Εδουάρδο και μαζί μια περιπετειώδη νεανική ιστορία για το διαφορετικό, τα όνειρα και τις προκλήσεις που μας κάνουν πιο δυνατούς.




Συγγραφέας
Ευλαμπία Τσιρέλη


Εικονογράφηση
Τριανταφυλλιά Βάσσου


Ο Εδουάρδος ζει στην Ποντικοκοιλάδα, κοντά στο πυκνό δάσος. Είναι πολύ διαφορετικός από τα άλλα ποντίκια: φοράει τεράστια γυαλιά, ντύνεται με φαρδιά πουλόβερ, αγαπά τη ροκ μουσική και τη γοτθική λογοτεχνία. Ήρωάς του είναι ο Φιλέας Ποντ, ο θρυλικός ποντικός εξερευνητής που τόλμησε να μπει –έστω και για λίγο– στο τρομακτικότερο μέρος όλης της κοιλάδας, τη Μεγάλη Σπηλιά. Ώσπου μια μέρα, ο Εδουάρδος βρίσκεται κι αυτός μπροστά στη σκοτεινή είσοδό της. Βαθιά στο εσωτερικό της σπηλιάς, τον περιμένει μια κρυμμένη αλήθεια, που θα αλλάξει τα πάντα… για πάντα!

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022


Λίγα λόγια για τους δημιουργούς

H Ευλαμπία Τσιρέλη είναι εκπαιδευτικός, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Βίβλο και τη θρησκειολογία. Εκτός από λογοτεχνία και παιδικά βιβλία, γράφει επιστημονικές μελέτες που συνδυάζουν τη θεολογία με τη λογοτεχνία και τον μύθο. Διδάσκει δημιουργική γραφή και πιστεύει ότι η φαντασία αποτελεί για τα παιδιά ένα πολύ σημαντικό εργαλείο μάθησης και εξέλιξης της προσωπικότητάς τους. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, σκαρώνει ιστορίες, κάτι που οφείλει πιθανότατα στα καλοκαίρια της παιδικής της ηλικίας στο βουνό και στις ιστορίες που όλη η οικογένεια αφηγούταν γύρω από τη φωτιά, για μακρινούς τόπους και γενναίους εξερευνητές, και άλλους που έφτασαν ως τα αστέρια…

Η Τριανταφυλλιά Βάσσου είναι καλλιτέχνις εν δημιουργία. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε μέσα στο εργαστήριο ζωγραφικής του πατέρα της. Εκείνος ήταν άλλωστε και ο πρώτος της δάσκαλος. Λατρεύει την παράδοση, σε όλες της τις μορφές, και δημιουργεί με κλασικά μέσα ζωγραφικής όπως πενάκια, μελάνη, ακουαρέλα και κάθε λογής χαρτί που θα βρεθεί στο διάβα της. Δεν σταματά ποτέ να ονειρεύεται νέους, φανταστικούς κόσμους, στους οποίους και ταξιδεύει μέσω της εικονογράφησης.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Ηλικία: 7+
Κατηγορία: Παιδικά βιβλία
ISBN: 978-960-572-464-1


Σχολιάστε εδώ