Ο Γκέιτς περιμένει νέα πανδημία

Ο Γκέιτς περιμένει νέα πανδημία

Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε την Παρασκευή ότι οι κίνδυνοι σοβαρής νόσου από τον Covid-19 έχουν «μειωθεί δραματικά», αλλά μια άλλη πανδημία είναι απολύτως βέβαιη.

Μιλώντας στον Hadley Gamble του CNBC στο ετήσιο Συνέδριο Ασφαλείας του Μονάχου της Γερμανίας, ο Gates, συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, είπε ότι μια πιθανή νέα πανδημία πιθανότατα θα προέρχεται από ένα διαφορετικό παθογόνο από αυτό της οικογένειας του κορονoϊού.

Αλλά πρόσθεσε ότι η πρόοδος στην ιατρική τεχνολογία θα πρέπει να βοηθήσει τον κόσμο να κάνει καλύτερη δουλειά για την καταπολέμησή της — εάν γίνουν επενδύσεις τώρα.

“Θα έχουμε άλλη μια πανδημία. Θα είναι διαφορετικό παθογόνο την επόμενη φορά”, είπε ο Γκέιτς.

Η σοβαρότητά αυτής της πανδημίας έχει μειωθεί με την πιο πρόσφατη παραλλαγή omicron, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα στο μέλλον για την ανάπτυξη και τη διανομή εμβολίων, καλώντας τις κυβερνήσεις να επενδύσουν τώρα.

«Την επόμενη φορά θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το κάνουμε, αντί για δύο χρόνια, θα πρέπει να το κάνουμε περισσότερο από έξι μήνες», είπε ο Γκέιτς, προσθέτοντας ότι τυποποιημένες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας αγγελιοφόρου RNA (mRNA), θα το καταστήσουν δυνατό.

“Το κόστος του να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία δεν είναι τόσο μεγάλο. Δεν είναι σαν την κλιματική αλλαγή.”

paron gr


Σχολιάστε εδώ