Ανάλεκτα: Τώρα, αλλιώς χάνουμε πόντους…

Ανάλεκτα: Τώρα, αλλιώς χάνουμε πόντους…

-Ανάλεκτα-

Οι Όλγα Γεροβασίλη, Νίκος Βούτσης, Πάνος Σκουρλέτης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Δημήτρης Βίτσας κ.ά. συμφώνησαν αμέσως με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να χρησιμοποιήσει το καλύτερο κοινοβουλευτικό όπλο που έχει στη διάθεσή του, την πρόταση δυσπιστίας. «Αν όχι τώρα, πότε;», ήταν το βασικό επιχείρημα που ακούστηκε στη σύσκεψη.

Εκτιμήθηκε πως είναι ο κατάλληλος χρόνος προκειμένου να αναδειχθεί ότι η κυβέρνηση έχει απομονωθεί τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία. Όλα τα στελέχη συμφώνησαν πως η πρόταση δυσπιστίας έρχεται και κουμπώνει με το αίτημα για εκλογές, που επανέρχεται συνεχώς στον δημόσιο διάλογο από τη συζήτηση του προϋπολογισμού και μετά. Ο χρόνος θα δείξει αν πέτυχαν…

Με τον φόβο της διαρροής

Ελάχιστες φορές έχει τύχει να κατατεθεί στη Βουλή πρόταση δυσπιστίας που να μην έχει διαρρεύσει –έστω μερικές ώρες νωρίτερα– στον Τύπο, υπό μορφή φημολογίας. Και όμως, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας, ακόμη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάστηκαν.

Προβληματισμός

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ένας στους δύο Έλληνες δηλώνουν ίδια κατάσταση ως προς τα οικονομικά τους, αλλά σχεδόν δύο στους πέντε δηλώνουν χειρότερη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας πανελλαδικής έρευνας της Focus Bari.

Πρόβλεψη δημοσκόπου

Η αύξηση του πολιτικού και οικονομικού ρίσκου στην Ελλάδα είναι μείζονος σημασίας. Θα καθορίσει τις ισορροπίες στην οικονομία και στην πολιτική για το 2022 και το 2023 και θα επιδράσει σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής και οικονομικής ζωής.

Αρχίζουν επίθεση

Ερώτηση κατέθεσε σύσσωμη η ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής με θέμα τις αστοχίες στον συντονισμό των κρατικών υπηρεσιών και την έλλειψη ανταπόκρισης από τις Αττικές Διαδρομές ΑΕ, που οδήγησαν στον εγκλωβισμό πολιτών και το μπλοκάρισμα των μετακινήσεων στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ