Η καταιγίδα Eunice χτυπά τη Βρετανία και την Ιρλανδία

Η καταιγίδα Eunice χτυπά τη Βρετανία και την Ιρλανδία

Καταιγίδα από τον Ατλαντικό έπληξε τη Βρετανία και την Ιρλανδία την Παρασκευή με ανέμους ρεκόρ ταχύτητας έως και 122 μιλίων την ώρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα άτομο, κόβοντας το ρεύμα για δεκάδες χιλιάδες και θρυμματίζοντας την οροφή της αρένας O2 του Λονδίνου.

Η καταιγίδα Eunice, η οποία αναπτύχθηκε στον κεντρικό Ατλαντικό και κατευθύνθηκε από τις Αζόρες προς την Ευρώπη, δήλωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας.

Η καταιγίδα έπληξε τη δυτική Αγγλία, φτάνοντας στην Κορνουάλη, όπου τα κύματα έπληξαν τις ακτές, στέλνοντας νέφη ψεκασμού πάνω από τις στέγες εξοχικών σπιτιών, έδειξαν φωτογραφίες του Reuters.

Στην Ουαλία, κύματα έπεσαν πάνω από τον παραλιακό πεζόδρομο Aberystwyth, μερικά ψηλά μέχρι και σπίτια. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι επλήγησαν από διακοπές ρεύματος καθώς γκρεμίστηκαν γραμμές και αιωρούνται αιωνόβια δέντρα.

Οι ισχυροί άνεμοι στο Λονδίνο γκρέμισαν τη λευκή θολωτή οροφή της αρένας O2 που έχει φιλοξενήσει αστέρια από τους Rolling Stones μέχρι την Beyonce και τη Rihanna. Ψηλά κτίρια στο Λονδίνο έτρεμαν καθώς ο αέρας σφύριξε μέσα στο Canary Wharf.

Τα αεροπλάνα χτυπήθηκαν τόσο έντονα από ριπές σε ορισμένα αεροδρόμια που οι πιλότοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις προσγειώσεις. Μια ζωντανή ροή του διαδρόμου του αεροδρομίου Heathrow παρακολουθούνταν από περισσότερα από 200.000 άτομα στο διαδίκτυο.

The white-domed roof of the O2 arena is seen damaged by the wind, as a red weather warning was issued due to Storm Eunice, in London, Britain, February 18, 2022. REUTERS/May James

Συνολικά 436 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο εν μέσω ανέμων ρεκόρ από την καταιγίδα Eunice, σύμφωνα με στοιχεία του Cirium.

Περισσότερα από 100.000 κτίρια έμειναν χωρίς ρεύμα, ανέφεραν οι διανομείς. Πλοία και τρένα ακυρώθηκαν.

“Storm Eunice – ΔΕΝ θα εκτελούνται τρένα μεταφοράς για την Ουαλία αυτήν την ημερομηνία”, ανέφερε ένας πίνακας ανακοινώσεων στον σταθμό Aberystwyth. Όλα τα τρένα στο Κεντ, στη νότια Αγγλία, ακυρώθηκαν.

«Κλείνουμε όλα τα δρομολόγια στο Κεντ και όλες οι γραμμές στο ΝΑ Λονδίνο είναι αποκλεισμένες από δέντρα», δήλωσε η Network Rail Kent & Sussex. «Παρακαλώ μην ταξιδεύετε».

paron.gr με πηγή Reuters
Φωτο: Large waves and strong winds hit during Storm Eunice, in Porthleven, Cornwall, Britain, February 18, 2022. REUTERS/Tom Nicholson


Σχολιάστε εδώ