Σε Βουλγαρία – Βάρνα, Μαύρη Θάλασσα η εκπομπή «Βαλκάνια Εξπρές»

Σε Βουλγαρία – Βάρνα, Μαύρη Θάλασσα η εκπομπή «Βαλκάνια Εξπρές»

Στο καινούριο επεισόδιο της γνωστής εκπομπής της ΕΡΤ3, «Βαλκάνια Εξπρές», την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, στις 12:00, η εκπομπή ταξιδεύει στην «καλοκαιρινή πρωτεύουσα» της Βουλγαρίας, τη Βάρνα.

Ξεκινά  από το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου, μεταξύ ελληνικών και ρωμαϊκών ευρημάτων, εκτίθεται και ο παλαιότερος θησαυρός χρυσού στον κόσμο, ηλικίας 7.000 ετών, που ανήκει στον χαμένο νεολιθικό «πολιτισμό της Βάρνας».

Συνεχίζει στα ρωμαϊκά λουτρά, στις ελληνικές και βουλγαρικές εκκλησίες του 19ου αιώνα, καθώς και στον περίφημο Θαλάσσιο Κήπο της πόλης.

Η εκπομπή ανιχνεύοει την πλούσια πολιτιστική και καλλιτεχνική δραστηριότητα της βουλγαρικής «πρωτεύουσας των φεστιβάλ» μέσα από εναλλακτικούς χώρους και εκθέσεις και “περνάει” από το μοναδικό Μουσείο Μαριονέτας της Βουλγαρίας, στο οποίο εκτίθενται θεατρικές μαριονέτες κάθε τύπου, καθώς και στο Μουσείου του Θεάτρου Σκιών.

Η εκπομπή αναζητα και τους εναπομείναντες Έλληνες της Βάρνας, που μέσα από συλλόγους και σχολεία εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας προσπαθούν να διατηρήσουν την ιδιαίτερη ταυτότητά τους.


Σχολιάστε εδώ