Αλ. Τσίπρας: Εσείς θέλετε λιγότερο κράτος για τον πολίτη και περισσότερο για τα κομματικά στελέχη

Αλ. Τσίπρας: Εσείς θέλετε λιγότερο κράτος για τον πολίτη και περισσότερο για τα κομματικά στελέχη

Επίθεση κατά της κυβέρνησης συνολικά για τις ιδιωτικοποιήσεις και όχι μόνο για το νομοσχέδιο του ΕΦΚΑ, το οποίο συζητιέται σήμερα στη Βουλή, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια.

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε «γαλάζια golden boys» που έχουν καταλάβει θέσεις του Δημοσίου με «υπέρογκους μισθούς», καταλογίζοντας στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό ότι θέλουν «λιγότερο κράτος για τον πολίτη και περισσότερο για τα κομματικά στελέχη». «Θέλετε το κράτος τσιφλίκι σας. Θέλετε το κράτος να σας σιτίζει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, κάνοντας μάλιστα λόγο για «γιαλαντζί εκδοχή φιλελευθερισμού».

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε πως έχει γεμίσει το Δημόσιο «με μετακλητούς και γαλάζια ρουσφέτια», τονίζοντας πως δεν είναι μόνο ο ΕΦΚΑ, αλλά «τα ίδια» γίνονται και στη ΔΕΗ. «Καταργήσατε την αξιοκρατία και την διαφάνεια, ανοίγοντας την πόρτα στα ρουσφέτια, καταργώντας τον ΑΣΕΠ», σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στις Γενικές Διευθύνσεις της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας πως από 7 το 2019 έγιναν 15 σήμερα και από 27 διευθυντές το ’19, σήμερα έχει 105 με 70 νεοφερμένους από την «αγορά». «Μαγαζί σας ήταν η ΔΕΗ και μαγαζί σας θέλετε να το ξανακάνετε», σχολίασε και συνέχισε: «Μετατρέψατε από εταιρεία κοινής ωφέλειας σε εταιρεία ωφέλειας των γαλάζιων golden boys και των ιδιωτών επενδυτών, που θα κερδίζουν σε βάρος των νοικοκυριών, των αγροτών, των καταστημάτων, που βλέπουν τους λογαριασμούς και παθαίνουν εγκεφαλικό».


Σχολιάστε εδώ