Οι φτωχές χώρες πλήρωσαν και πληρώνουν ακριβά την πανδημία! – Προστέθηκαν 5.000.000 φτωχοί στην Ε.Ε.

Οι φτωχές χώρες πλήρωσαν και πληρώνουν ακριβά την πανδημία! – Προστέθηκαν 5.000.000 φτωχοί στην Ε.Ε.

Πολύ πικρή η αλήθεια… Η πανδημία ήταν μεγάλο πλήγμα για τις φτωχότερες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες εξαρτώνται από τα Ταμεία Συνοχής, που δημιουργήθηκαν για να στηρίξουν την επιβίωσή τους μέσω της ανάπτυξης.

Δυστυχώς, η εικόνα που σχηματίζεται από την έκθεση τριετίας της Κομισιόν είναι απογοητευτική. Λόγω της πανδημίας έχει χαθεί σε μεγάλο βαθμό η βελτίωση της ζωής που είχε σημειωθεί στις φτωχότερες χώρες, με τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες να παραμένουν στη Νότια και στην Ανατολική Ευρώπη.

Η πανδημία έχει αυξήσει τη θνησιμότητα κατά 13%, δυστυχώς όμως στις φτωχότερες περιοχές η θνησιμότητα έχει φτάσει στο 27%! Σύμφωνα με την Κομισιόν, το διάστημα 2012 – 2019 τα κεφάλαια των Ταμείων Συνοχής μείωσαν κατά 17 εκατ. τον αριθμό των ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια. Η πανδημία, όμως, εξαφάνισε μέρος της επιτυχίας αυτής, προσθέτοντας στους φτωχούς άλλα 5 εκατ. άτομα.

Ακόμη, η πανδημία έκανε δύσκολη τη ζωή όσων είναι αναγκασμένοι να διασχίζουν τα σύνορα της χώρας τους για επαγγελματικούς λόγους, για την εκπαίδευσή τους ή για λόγους υγείας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ