Έργο της Τουρκίας…

Έργο της Τουρκίας…

Μάλλον κάνει λάθος η Αθήνα με το να υποβαθμίζει την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει εναντίον της χώρας μας η Τουρκία με αφορμή το Μεταναστευτικό και τις υποτιθέμενες επαναπροωθήσεις μεταναστών που κάνουν οι Ελληνικές Αρχές, με την ανοχή, όπως υποστηρίζει, της Frontex.

Την περασμένη εβδομάδα είδαμε να παίρνει τη σκυτάλη ο ίδιος ο Ερντογάν αλλά και ο Τσαβούσογλου, που επιδιώκουν όχι μόνο να συκοφαντήσουν τη χώρα μας διεθνώς, αλλά να ασκήσουν και πίεση στην ΕΕ. Όμως, περισσότερο από όλα, θέλουν να εμφανίσουν την Ελλάδα ως χώρα που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την πίεση που αισθάνονται οι ίδιοι, επειδή ακριβώς είναι η Τουρκία που τα διαπράττει όλα αυτά. Και πρέπει να δίνονται πειστικές και με επιχειρήματα απαντήσεις και να μη μένει τίποτα στον αέρα.

Πρέπει, δε, να εξηγηθεί επαρκώς και στους Ευρωπαίους ότι η φύλαξη των συνόρων και η παρεμπόδιση της παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια των μεταναστών που στέλνουν κάθε μέρα οι δουλέμποροι –με την ανοχή, αν όχι καθοδήγηση του τουρκικού κράτους– δεν συνιστά ούτε «βάρβαρη πολιτική» ούτε «εγκληματική επαναπροώθηση».

Και για όποια ευρωπαϊκή χώρα το πιστεύει αυτό υπάρχει απάντηση: Να ζητήσει να φιλοξενήσει όσους εισέρχονται παράνομα στο ελληνικό έδαφος…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ