Δημήτρης Κουτσούμπας, γεν. γραμματέας ΚΚΕ: Ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής

Δημήτρης Κουτσούμπας, γεν. γραμματέας ΚΚΕ: Ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής

-Να γκρεμίσει το παλιό και να χτίσει το νέο

Δεν ξαφνιάζετε κανέναν. Όλο και πιο συχνά καταφεύγετε στη σκανδαλολογία και την κοκορομαχία. Όσο περισσότερο θα συγκλίνετε, τόσο μεγαλύτερο κουρνιαχτό θα σηκώνετε, τόσο περισσότερους καβγάδες θα στήνετε, για να κρύψετε αυτή τη σύγκλιση της πολιτικής σας. Μάλιστα, να σας πούμε και κάτι; Οι σημερινοί καβγάδες του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ ωχριούν μπροστά στους παλιότερους καβγάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό, όμως, καθόλου δεν εμπόδισε αυτά τα κόμματα του τότε δικομματισμού, λίγα χρόνια μετά, όταν το απαίτησε η άρχουσα τάξη και το χρειάστηκε το σύστημα, να βρεθούν στην ίδια κυβέρνηση, πλάι πλάι στα υπουργικά έδρανα, και όχι μόνο μία φορά.

Εμείς δεν αποκλείουμε να το ξαναδούμε σε ριμέικ… Το ίδιο έργο, με παρόμοιο αντιλαϊκό σενάριο, αλλά με κάποιους νέους πρωταγωνιστές αυτή τη φορά, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με φτερούγα το ΚΙΝΑΛ.

Όπως και να ‘ναι, το κρίσιμο ζήτημα είναι ο λαός να αποφασίσει να γράψει το δικό του σενάριο, για τις δικές του ανάγκες… Να γίνει αυτός πρωταγωνιστής και να τα πάρει όλα αμπάριζα, και εσάς και τις κυβερνήσεις σας και το σύστημά σας.

Αυτή είναι και η πραγματική πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη: Να γκρεμίσει το παλιό και σάπιο, και να χτίσει το νέο, με τον ίδιο πρωτοπόρο, να κάνει κουμάντο στη χώρα του.

* Από την ομιλία του στη Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη «λίστα Πέτσα».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ