Μάκης Κουρής: Ληστεύουν κάθε μέρα τη χώρα και λογαριασμό δεν δίνουν πουθενά

Μάκης Κουρής: Ληστεύουν κάθε μέρα τη χώρα και λογαριασμό δεν δίνουν πουθενά

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Επιτέλους, ο κόσμος αρχίζει να αντιδρά… Αρκετά κράτησε η σιωπή του. Δεν είναι πια το κορόιδο, που δεν αντιδρά όταν τα αφεντικά πετάνε το… μπαλάκι το ένα στο άλλο. Που δεν φωνάζει: «Ως εδώ!».

Παρατράβηξε η ανοχή του απέναντι σε όλους εκείνους που αποφασίζουν για αυτόν χωρίς αυτόν. Κερδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην πλάτη του Έλληνα και λογαριασμό δεν έχουν δώσει ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα, λες και η Ελλάδα είναι το αμπελοχώραφό τους. Τη ληστεύουν καθημερινά και μέχρι τώρα κανένας Εισαγγελέας δεν τους έχει τραβήξει το αυτί.

Όλα, όμως, έχουν τα όριά τους…

Η σταγόνα έλειπε… Για να πάρει φωτιά το φιτίλι της υπομονής. Δεν μπορεί το αφεντικό της Αττικής Οδού, από την οποία βγάζει λεφτά με το τσουβάλι, να μη σέβεται, να μην προσέχει τον πελάτη του, από τον οποίο θησαυρίζει.
Όλα έχουν τα όριά τους.
Θεία Δίκη ήταν ο μεγάλος χιονιάς.
Δεν ήρθε ξαφνικά.
Οι σειρήνες χτυπούσαν μέρες πολλές, καλούσαν τους πάντες να πάρουν τα μέτρα τους. Για να μην παγιδευτεί κόσμος στα χιόνια.

Η ηγεσία, όμως, της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τη χρυσοφόρο Αττική Οδό δεν πήρε ΟΥΤΕ ένα μέτρο για την προστασία των πολιτών, από τους οποίους βγάζει χρυσάφι. Ούτε μία προειδοποίηση δεν ακούστηκε από τα εκατοντάδες ραδιόφωνα, κανάλια και σάιτ προς τους πολίτες να μην μπουν στην Αττική Οδό. Το Ταμείο πάνω από όλα. Να πλημμυρίσει λεφτά. Και έστειλαν δεκάδες χιλιάδες στο στόμα του χιονιά. Έξοδος δεν υπήρχε. Μαρτύρησαν οικογένειες, με τα παιδιά τους, για πάνω από 20 ώρες. Με τους φαντάρους μας να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια, μοιράζοντας μπουκάλια νερό, σάντουιτς και σοκολάτες και απεγκλωβίζοντας οδηγούς. Και Θεία Χάριτι δεν χάθηκε καμία ζωή.

Για τους εκμεταλλευτές της χρυσής Αττικής Οδού καμία ανησυχία. Ήταν στην έπαυλή τους, δίπλα στο τζάκι, ή στα χιονισμένα βουνά να κάνουν σκι με τη γυναίκα τους και τα παιδιά τους, την ώρα που οι παγιδευμένοι στην Αττική Οδό έτρεμαν από το κρύο.

Τώρα είναι η ώρα του λογαριασμού…

Μια κυβέρνηση που σέβεται τους πολίτες της χώρας θα είχε κηρύξει ακαριαία έκπτωτη την εταιρεία που έχει την εκμετάλλευση της Αττικής Οδού, αποζημιώνοντας τις χιλιάδες οικογένειες που κλείστηκαν στο «ψυγείο» και έζησαν μαρτυρικές ώρες, με μικρά παιδιά να κινδυνεύουν…

Δυστυχώς, κύριε πρωθυπουργέ Κυριάκο Μητσοτάκη, αποδειχθήκατε πολύ λίγος…
Σε τέτοιες ώρες φαίνεται ο ηγέτης…

ΥΓ.: Αυτό που δεν έκανε η κυβέρνηση, το πράττουν οι παγιδευμένοι της Αττικής Οδού καταθέτοντας ομαδικές αγωγές. Ήδη οκτώ πολίτες κατέθεσαν την πρώτη ομαδική αγωγή ζητώντας συνολική αποζημίωση 128.000 ευρώ, ανεξάρτητα από την… αποζημίωση των 2.000 ευρώ που έσπευσε να δώσει η εταιρεία.
Όπως καταγγέλλουν, κατά την είσοδό τους στον αυτοκινητόδρομο, στα διόδια, δεν ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατούσε στην Αττική Οδό.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: protothema.gr


Σχολιάστε εδώ