Λουτσιάνο Ντε Σόουζα στο “Π”: Μπορούν και οι δύο, αρκεί…

Λουτσιάνο Ντε Σόουζα στο “Π”: Μπορούν και οι δύο, αρκεί…

Του
ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΝΤΕ ΣΟΟΥΖΑ
πρώην Ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ


Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να φύγουν από τις αντίπαλες έδρες με θετικό αποτέλεσμα. Και η Μίντιλαντ και, κυρίως, η Αταλάντα αποτελούν δύσκολο εμπόδιο και θα χρειαστεί σκληρή προσπάθεια για να φύγουν οι ομάδες μας με το αποτέλεσμα που θέλουν, ώστε να διατηρήσουν ελπίδες πρόκρισης. 

Ο Φεβρουάριος θα είναι δύσκολος μήνας και για τους δύο, αφού έχουν πολλές υποχρεώσεις, στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν εξίσου αποτελεσματικά. Παρ’ όλα αυτά δεν είμαι απαισιόδοξος και θεωρώ ότι αν προσέξουν και δεν υποπέσουν σε εύκολα λάθη διαθέτουν και το δυναμικό και τις παραστάσεις για να τα καταφέρουν. Ίσως οι Δανοί μοιάζουν πιο εύκολοι, αλλά, πιστέψτε με, σ’ αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν μεγάλες και μικρές ομάδες και ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να τους υποτιμήσει. Όσο για τους Ιταλούς, είναι σύνολο που μπορεί να σε διαλύσει αν δεν προσέξεις και συνεπώς, παρά τις απουσίες τους, απαιτείται τεράστια αυτοσυγκέντρωση.

Η Ελλάδα χρειάζεται τους βαθμούς για να βελτιώσει τη θέση της στην κατάταξη της UEFA. Και ναι μεν οι δύο εκπρόσωποί μας παίζουν για το συμφέρον και την πρόοδό τους, όμως παράλληλα θα βοηθήσουν τη χώρα μας να πάρει ανάσα, ώστε να μπορεί στο μέλλον να βγάζει περισσότερες ομάδες και σε καλύτερη διοργάνωση. Γι’ αυτό λέω πως τα πρώτα παιχνίδια παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να υποχρεούνται να έχουν τα μάτια τους 14 προκειμένου να χάσουν όσο λιγότερα γίνεται στο σπίτι των αντιπάλων τους.

Έχω δώσει το «παρών» σε τέτοια ματς και είμαι σε θέση να γνωρίζω την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Μπορεί το πρωτάθλημα και οι εγχώριοι στόχοι να είναι πάντα ψηλά, ωστόσο στο μυαλό τους η ευρωπαϊκή διοργάνωση έχει τη δική της αίγλη και σταθερά ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Τους εύχομαι από καρδιάς, και στους δύο εννοείται, το ταξίδι τους στην Ευρώπη να έχει συνέχεια και να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν. Το έχουν και το έχουμε ανάγκη.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: flash.gr


Σχολιάστε εδώ