Η iPhone Foxconn θα παράγει τσιπς στην Ινδία με τη Vedanta

Η iPhone Foxconn θα παράγει τσιπς στην Ινδία με τη Vedanta

Η Foxconn της Ταϊβάν θα συνεργαστεί με τον ινδικό όμιλο Vedanta Ltd καθώς υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης για την κατασκευή ημιαγωγών (τσιπς/chip) στη χώρα της Νότιας Ασίας, καθώς ο κολοσσός στον τομέα των ηλεκτρονικών σκοπεύει να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές του εν μέσω παγκόσμιας έλλειψης chip.

Η Foxconn, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών με σύμβαση στον κόσμο και σημαντικός προμηθευτής της Apple (AAPL.O), έχει επεκταθεί σε τομείς όπως τα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) τα τελευταία χρόνια.


Σε ανακοίνωσή της, η Foxconn χαρακτήρισε την συμφωνία ως «μια σημαντική ώθηση στην εγχώρια κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών στην Ινδία».

Η Foxconn είπε ότι θα επενδύσει 118,7 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία μιας κοινής εταιρείας με τη Vedanta, η οποία θα είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος της νέας επιχείρησης. Η Foxconn θα κατέχει το 40% των μετοχών της επιχείρησης, πρόσθεσε.

“Αυτή η πρώτη στο είδος της κοινοπραξία μεταξύ των δύο εταιρειών θα υποστηρίξει το όραμα του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα για την κατασκευή ημιαγωγών στην Ινδία”, ανέφερε η δήλωση.

paron.gr με πηγή Reuters

Φωτο: Reuters/Tyrone Siu


Σχολιάστε εδώ