Η Ford θα αναστείλει ή θα μειώσει την παραγωγή σε 8 από τα εργοστάσιά της λόγω έλλειψης chip

Η Ford θα αναστείλει ή θα μειώσει την παραγωγή σε 8 από τα εργοστάσιά της λόγω έλλειψης chip

Η Ford Motor (F.N) σχεδιάζει να αναστείλει ή να μειώσει την παραγωγή σε οκτώ από τα εργοστάσιά της στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας λόγω περιορισμών στην προσφορά τσιπ (CHIP), δήλωσε εκπρόσωπος στο Reuters την Παρασκευή η εταιρεία.

Οι αλλαγές έρχονται μια ημέρα αφότου η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ προειδοποίησε ότι η έλλειψη chip θα οδηγούσε σε μείωση του όγκου των οχημάτων το τρέχον τρίμηνο.

Η παραγωγή σε εργοστάσια στο Μίσιγκαν του Σικάγο και στο Cuautitlan του Μεξικού θα ανασταλεί. Στο Κάνσας Σίτι, η παραγωγή των φορτηγών της F-150 θα είναι σε αδράνεια, ενώ μία βάρδια θα λειτουργεί για την παραγωγή των Transit van.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ θα εκτελέσει επίσης μία μόνο βάρδια ή μειωμένο ωράριο στα εργοστάσιά της στο Dearborn, το Kentucky και το Louisville, ενώ θα αφαιρέσει τις υπερωρίες στο εργοστάσιό της στο Oakville στον Καναδά.

Όλες οι αλλαγές θα ισχύσουν για την εβδομάδα που αρχίζει στις 7 Φεβρουαρίου.

Οι μετοχές της Ford κατρακύλησαν την Παρασκευή, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε μικρότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία έσοδα και προέβλεψε βραδύτερη ανάκαμψη στην παραγωγή οχημάτων το 2022 από την αντίπαλη General Motors.

Πηγή: Reuters
Φωτο: Εργάτης συναρμολόγησης της Ford Motor εργάζεται σε ένα φορτηγό της σειράς F στο εργοστάσιο φορτηγών Dearborn στο Dearborn, Michigan, ΗΠΑ – REUTERS/Rebecca Cook


Σχολιάστε εδώ