H Σαλίνα Γαβαλά εξομολογείται στο “ΠΑΡΟΝ”

H Σαλίνα Γαβαλά εξομολογείται στο “ΠΑΡΟΝ”

Η Σαλίνα Γαβαλά μα παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη για το νέο της single με τίτλο “Νυχτερινά Λεωφορεία” και το μουσικό αυτό ταξίδι με συνοδοιπόρο το Νίκο Ζούδιαρη. Μας μιλά για το πως προέκυψε η συνεργασία για την επιστροφή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το METOO αλλά και για το πως βίωσε τα τελευταία 2 χρόνια με την πανδημία, την καραντίνα και τα μέτρα.

» Πως προέκυψε η συνεργασία με τον Νίκο Ζούδιαρη;

Σ.Γ.: Με τον Νικο η συνάντηση  μας έγινε κάπως σαν σε νυχτερινό λεωφορείο, μόνο που στη θέση του βάλτε ένα στούντιο που και οι δυο μας βρεθήκαμε εκεί για διαφορετικό λόγο. Παρόλο που ο καθένας μας είχε να κάνει την δική του μοναχική διαδρομή, προτιμήσαμε τελικά να συμπορευτούμε.

Ο Πάνος Κατσιμίχας ανέβηκε στην επόμενη στάση, ουσιαστικά σε ένα προκαθορισμένο ραντεβού που όλοι ξέρουν ότι θα συμβεί χωρίς να υπάρχει καμιά ένδειξη γι αυτό. Μια ηλεκτρική κιθάρα, μια φυσαρμόνικα και μια φωνή. Το απλό θα είναι πάντα το καινούριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Νυχτερινά Λεωφορεία” – Η Σαλίνα Γαβαλά, ο Νίκος Ζούδιαρης και ο Πάνος Κατσιμίχας βρέθηκαν την σωστή στιγμή (video, mp3)

» Ο τίτλος “Νυχτερινά Λεωφορεία” μοιάζει μοναχικός. Κάπως έτσι είναι και το τραγούδι;

Σ.Γ.: Το τραγούδι είναι μοναχικό αλλά δεν είναι τραγούδι της μοναξιάς. Γιατί μέσα από τις σκέψεις που μοιράζεται στόχος είναι  να συνεχιστεί  η  διαδρομή  των δυο ανθρώπων. Να μην φτάσουν στο τέλος της σχέσης. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κρατήσουν την αγάπη  για να πάνε παραπέρα

» Μίλησες μας για την ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ

Σ.Γ.: Η όμορφη πόλη ολοκλήρωσε το ταξίδι της εκεί που πρωτοξεκίνησε. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ήταν διπλά  συγκινητικό  που επιστρέψαμε εκεί, αφενός γιατί ο τελευταίος  κύκλος παραστάσεων έγινε κάτω από τη σκιά της απώλειας του Μίκη Θεοδωράκη αλλα και της νέας πραγματικότητας της μετά κόβιντ εποχής. Και ήταν μια νέα ανάγνωση του έργου.

Ένιωθες ότι είχε γραφτεί ειδικά γι αυτές τις  δύσκολες εποχές που διανύουμε. Και συνειδητοποιείς τότε το Βάρος που μπορεί να έχει το τραγούδι και η τέχνη. Όταν ερμήνευα το «είμαστε δυο είμαστε τρεις» και ένιωθα τον παλμό του κόσμου, ένιωθα την τεράστια σημασία της ενότητας που μας προτρέπει το τραγούδι να ενστερνιστούμε.

Μόνο έτσι ξεπερνιούνται τα τόσα μεγάλα και ιστορικά θέματα που ζούμε, μόνο τότε ο κόσμος μπορεί να γίνει πιο  φωτεινός μετά τη σκοτεινή αυτή εποχή που διανύουμε. Αυτό είναι η όμορφη πόλη, εμείς, ο άνθρωπος.

» Πως βίωσες τα τελευταία 2 χρόνια με την πανδημία, την καραντίνα και τα μέτρα; Επηρέασαν την καλλιτεχνική σου εξέλιξη;

Σ.Γ.:Η δημιουργικότητα και τα όνειρα δεν σταματάνε. Παρέμεινα δημιουργική κι ας μην είμαι αισιόδοξη για τον κόσμο που φτιάξαμε. Παρόλο αυτά ετοιμάζω ένα νεο έργο. Το οποίο έγραψα στην καραντίνα.

Είναι στο  ίδιο ύφος με τα «όνειρα γλυκά». Ένα Μουσικοθεατρικό έργο με γνωστά τραγούδια, δικά μου και ξένα και στοιχεία αυτοβελτίωσης.

Σ’αυτό το έργο η ηρωίδα περνά τα πιο  μοναχικά της γενέθλια, αφού είναι περιορισμένη  στο σπίτι για ευνόητους λόγους. Εκεί την επισκέπτονται  σαν σκέψεις, τα διάφορα πρόσωπα από το παρελθόν της, αλλά και χαρακτήρες – ρόλοι από βιβλία, οι οποίοι  ζωντανεύουν με ένα μαγικό τρόπο και την συμβουλεύουν,  την βοηθούν να λύσει όλους τους  ανοιχτούς λογαριασμούς της, αλλά και να γιορτάσει τα γενέθλια της, βρίσκοντας τον τροπο  να ξαναγεννηθεί  και να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της!

» METOO, ένα κίνημα που γιγαντώνεται με τις απανωτές καταγγελίες για άσκηση βίας. Ποια είναι η θέση σου κι αν έχεις υποστεί κάποιας μορφής βία στην πορεία σου;

Σ.Γ.: Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες. Είμαι της άποψης πως αν όχι όλοι, οι περισσότεροι άνθρωποι, με κάποιον τρόπο κάποια στιγμή έχουμε υποστεί κάποιας μορφής βία. Βέβαια η λεκτική βία ή  η κάποιου είδους παρενόχληση έχει τεράστια διαφορά από τις επιθέσεις, τους βιασμούς και τα τόσο σοβαρά αδικήματα που ακούσαμε τελευταία .

Είναι αισιόδοξο που αυτά πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης. Εγώ είμαι από τις τυχερές που μπόρεσα  να διαχειριστώ με γενναιότητα αν θες, κάποιες καταστάσεις και έτσι δεν μου άφησαν  καμία πίκρα και κανένα τραύμα. Από εκεί και πέρα εύχομαι να γίνει ο κόσμος μας και πιο καθαρός και πιο αξιοκρατικός. Γιατί δεν είναι μόνο ο χώρος του θεάτρου που νοσεί.

Απλά αυτός είναι στα φώτα και κερδίζει την προσοχή μας.

» Ετοιμάζεις κάτι καλλιτεχνικά;

Σ.Γ.: Παράλληλα με την μουσικοθεατρική παράσταση που ετοιμάζω, θα κυκλοφορήσω σύντομα  και ένα άλμπουμ που θα περιέχει όλα τα προηγούμενη σιγκλς ( τον άνθρωπο, μόνο οι γενναίοι, καρδιά σα θάλασσα, μάγισσες) αλλά και καινούργια τραγουδια που τώρα ετοιμάζω. Έχει καθυστερήσει γιατί όλο γεννιούνταν νέα τραγουδια που δεν μπορούσα να μην συμπεριλάβω . Πιστεύω όμως ότι  μέχρι την Άνοιξη να ανθίσει.

Λίγα λόγια για την Σαλίνα Γαβαλά

Η Σαλίνα Γαβαλά είναι  τραγουδοποιός ηθοποιός και συγγραφέας. Γγεννήθηκε στο Λονδίνο, μεγάλωσε στην Κύπρο και ζει και εργάζεται στηνΑθήνα.

Σπούδασε θεατρολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υποκριτική με υποτροφία του ΘΟΚ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος καθώς επίσης υποκριτική για τον κινηματογράφο στηνΑμερική στο NYFA (Los Angeles).

Οι σπουδές της περιλαμβάνουν επίσης χορό (κλασικό μπαλέτο) και μουσική (πιάνο). Έχει δουλέψει σε θεατρικές παραστάσεις, musical και σε τηλεοπτικές σειρές και έχει  διδάξει θέατρο σε σχολεία στην Κύπρο.

Έχει κυκλοφορήσει δυο  άλμπουμ, το «Πονάει η Αγάπη» και το  «Το Καινούριο Σου Όπλο» ενώ το 2014 κυκλοφορεί την  ποιητική συλλογή «Ηδονές οδύνες» από τις εκδόσεις ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

Έχει συνεργαστεί  επί σκηνής αλλά και  δισκογραφικά με μερικούς από τους σημαντικότερους ερμηνευτές και έχει γράψει το  θεατρικό κείμενο για την πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση αυτοβελτίωσης «ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ »που ανέβηκε για τρεις σεζόν στο σύγχρονο θέατρο , στο Γυαλινο μουσικό θέατρο και στο χυτήριο   στο οποίο πρωταγωνιστούσε και και τραγουδουσε μαζί με την Ελπίδα, σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου.

Τα τελευταία δυο χρονια  πρωταγωνιστεί σαν τραγουδίστρια και ηθοποιος στην μουσική παρασταση «όμορφη πόλη» σε σκηνοθεσία Γιώργου Βαλαρη, που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο μουσικης Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και στο Ηρώδειο και φέτος συνεχίζει περιοδεία στα ανοιχτά θέατρα της  Αθήνας αλλά  και σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα ετοιμάζει ένα νεο άλμπουμ με τραγουδια έχουν ήδη κυκλοφορήσει ως σιγκλς και έχουν αγαπηθεί όπως « ο άνθρωπος» σε μουσική και  στίχους  της Μάρως Μαρκελου αλλά και τραγουδια που έχει γραψει η ίδια όπως « μόνο οι γενναίοι» και «οι μάγισσες».

Μόλις έχει κυκλοφορήσει το νεο της τραγούδι «νυχτερινά λεωφορεία» προάγγελο του νέου άλμπουμ , σε μουσική κ στίχους  του Νίκου Ζούδιαρη.

paron.gr


Σχολιάστε εδώ