Ουκρανική κρίση: Ας μην καταφεύγουμε σε διπλωματικούς θριάμβους…

Ουκρανική κρίση: Ας μην καταφεύγουμε σε διπλωματικούς θριάμβους…

Aπαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στον χειρισμό λεπτών θεμάτων, όπως αυτό της Ουκρανίας, και στην επικοινωνιακή διαχείρισή τους.

Πιθανότατα, ο κ. Δένδιας μετέφερε στην ουκρανική πλευρά ότι η Ελλάδα είναι διαθέσιμη, στο μέτρο που της αναλογεί, να συμβάλει στην ειρηνική επίλυση της κρίσης. Αλλά να φτάνουμε στο σημείο αυτό να μεταφράζεται σε μεσολαβητική προσπάθεια της Ελλάδας στο Ουκρανικό είναι μάλλον αστείο και τελικά ακυρώνει και την όποια δυνατότητα της Ελλάδας να έχει έναν μικρό ρόλο σε αυτήν την παγκόσμια κρίση.

Επιπλέον, το να προβάλλεται και ελληνική μεσολάβηση από τον Νίκο Δένδια, εκεί που μεσολαβητές είναι ο ΟΗΕ, ο γάλλος Πρόεδρος και ο γερμανός καγκελάριος, τελικά μπορεί να προσφέρει ένα – δύο δημοσιεύματα σε μερικές ιστοσελίδες και τίποτε περισσότερο. Εξάλλου, οι σχέσεις της Ελλάδας τόσο με το Κίεβο όσο και με τη Μόσχα δεν διανύουν την καλύτερη περίοδό τους…

Ας αρκεστούμε σε αυτά που μπορούμε και σε αυτά που αποδίδει η εξωτερική πολιτική μας και ας μην καταφεύγουμε σε επικοινωνιακού τύπου διπλωματικούς «θριάμβους».

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: twitter: @NikosDendias


Σχολιάστε εδώ