Ο Περικλής και ο Χρυσός Αιώνας – Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ελληνική ιστορία!

Ο Περικλής και ο Χρυσός Αιώνας – Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ελληνική ιστορία!

Στην εκπαιδευτική σειρά παιδικών βιβλίων «Γνωρίζω την Ιστορία» προστίθεται ο έκτος τίτλος. Τα βιβλία της σειράς είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας από τους συγγραφείς – δασκάλους Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη.


Συγγραφείς
Βασίλης Κουτσιαρής, Γιάννης Διακομανώλης
Εικονογράφηση
Θάνος Τσίλης, Μιχάλης Κυλάκος


Κείμενο οπισθόφυλλου:
Έφτασε η στιγμή που ο Περικλής θα ξανάχτιζε την Ακρόπολη, η οποία είχε καταστραφεί από τους Πέρσες. Χιλιάδες άνθρωποι δούλεψαν για το έργο αυτό. Ο γλύπτης Φειδίας, προσωπικός φίλος του Περικλή, επέβλεπε τις εργασίες.
Στο ψηλότερο σημείο του λόφου χτίστηκε ο περίφημος Παρθενώνας, στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς. Όλοι πλέον μιλούσαν για την πόλη του πνεύματος και της τέχνης, την Αθήνα. Χρυσό Αιώνα ονόμασαν την περίοδο αυτή – και όχι άδικα.  

 

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς  

Ο Βασίλης Κουτσιαρής γεννήθηκε στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας και εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Έχει διακριθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, ενώ βιβλία του βρέθηκαν στις μικρές λίστες βραβείων του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του Αναγνώστη, του Public και των Κρατικών Βραβείων. Το 2014 με την εικονογράφο Κατερίνα Βερούτσου τιμήθηκαν για το βιβλίο τους Είναι κάτι που μένει με το Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα βιβλία του: Μάγισσες γόμες (2015), Το θέλω τώρα! (2016), Η γραμμή (2018), Τα φανταστικά μου ταξίδια (2019), To Τέρας (2021), Μέγας Αλέξανδρος (2019), Ο Λεωνίδας και η Μάχη των Θερμοπυλών (2019), Ο Μιλτιάδης και η Μάχη του Μαραθώνα (2020), Στρατιώτες στον πόλεμο 1940-1944 (2020), Ο Θεμιστοκλής και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας (2021).
Στοιχεία επικοινωνίας με τον συγγραφέα: Email: [email protected]

Ο Γιάννης Διακομανώλης γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη και εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Διοίκηση Σχολικών Μονάδων. Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ο ρόλος του διευθυντή στην επίλυση προβλημάτων των σχολείων των απομακρυσμένων περιοχών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει διακριθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, ενώ βιβλία του βρέθηκαν στις μικρές λίστες βραβείων του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του Αναγνώστη. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα βιβλία του: Η γραμμή (2018), Μέγας Αλέξανδρος (2019), Ο Λεωνίδας και η Μάχη των Θερμοπυλών (2019), Ο Μιλτιάδης και η Μάχη του Μαραθώνα (2020), Στρατιώτες στον πόλεμο 1940-1944 (2020), Ο Θεμιστοκλής και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας (2021).
Στοιχεία επικοινωνίας με τον συγγραφέα: Email: [email protected]


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Σειρά: Γνωρίζω την ιστορία
Ηλικία: 4+
Κατηγορία: Εικονογραφημένο
ISBN: 978-618-02-1895-4


Σχολιάστε εδώ