Θέλει πίσω το Στρατόπεδο «Παπαδογεωργή» το υπουργείο Άμυνας

Θέλει πίσω το Στρατόπεδο «Παπαδογεωργή» το υπουργείο Άμυνας

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ή, καλύτερα, ελληνικό, γιατί μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί. Το υπουργείο Άμυνας, από την εποχή που ήταν υφυπουργός ο πειραιώτης βουλευτής Μανώλης Μπεντενιώτης (στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, λίγους μήνες πριν αναλάβει ο Κώστας Σημίτης, με υπουργό τότε τον Γεράσιμο Αρσένη), είχε αποφασίσει να παραχωρήσει στον Δήμο Πειραιά τα Στρατόπεδα «Παπαδογεωργή» και «Σακελλίωνα», που βρίσκονται στα Καμίνια και στη συνοικία Απόλλωνα αντίστοιχα.

Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, τα στρατόπεδα όλο παραχωρούνταν και όλο παρέμεναν στο υπουργείο Άμυνας, μέχρι που φτάσαμε στην κυβέρνηση Καραμανλή του νεότερου, το 2004, που τελικά το ένα από τα δύο, εκείνο του «Παπαδογεωργή», παραχωρήθηκε στον Δήμο, υποτίθεται οριστικά και αμετάκλητα. Η πράξη παραχώρησης είχε υπογραφεί από το 1995, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ γιατί στα κτίρια του στρατοπέδου κατοικούσαν επαναπατρισθέντες ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Τελικά, το 2013, επί δημαρχίας Μιχαλολιάκου, ο Δήμος με δικαστική απόφαση μπήκε στο στρατόπεδο, βγήκαν οι καταπατητές, και άρχισε να διαμορφώνει τον χώρο και τα κτίρια. Και ενώ η σημερινή Δημοτική Αρχή ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε πλήρη αξιοποίηση του χώρου για να αποδοθεί στους κατοίκους των γύρω περιοχών για αναψυχή και ήπιες χρήσεις, το υπουργείο Άμυνας… θυμήθηκε να το ζητήσει πίσω!

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στο δημοτικό συμβούλιο, εξέφρασε την έκπληξη του αλλά και την απορία του για τους λόγους που η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας προχώρησε σε αυτήν την ακατανόητη ενέργεια. Τόσα χρόνια το υπουργείο απέφευγε εκ του πονηρού να ολοκληρώσει τις παραχωρήσεις γιατί σχεδίαζε να χτίσει στον χώρο πολυκατοικίες για τις οικογένειες των αξιωματικών, όπως έχει κάνει και στον Ταύρο.

Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να περάσει με τίποτα, αλλά τα ερωτηματικά παραμένουν.
Τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι παρεμβάσεις από πλευράς Δήμου και σίγουρα θα υπάρξει εξέλιξη. Εκείνο πάντως που θα πρέπει να αποκλεισθεί είναι το ενδεχόμενο να δοθεί πίσω το στρατόπεδο.

Η Δημοτική Αρχή, το συμβούλιο και οι κάτοικοι δεν υπάρχει περίπτωση όχι να δεχθούν, αλλά ούτε καν να συζητήσουν τέτοιο ενδεχόμενο.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ