Στα ΔΑΣΗ 

Στα ΔΑΣΗ 

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το νέο βιβλίο
του Ιορδάνη Παπαδόπουλου 

Στα ΔΑΣΗ

Ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τις εκδόσεις Ίκαρος με το νέο του βιβλίο: ένα πανοραμικό ημερολόγιο που ενεργεί ως μια μυθιστορηματική περιδιάβαση.




Συγγραφέας
Ιορδάνης Παπαδόπουλος


Ουσιαστικά, Στα ΔΑΣΗ διαβάζει κανείς ένα ημερολόγιο που άρχισε να γράφεται λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία. Μέσα τους μπορεί να διακρίνει εξομολογητικούς τόνους, ποιητικά κατάλοιπα, στοιχεία μυθοπλασίας και εκλαϊκευμένης θεωρίας. Στα ΔΑΣΗ άλλοτε εμπλέκονται κι άλλοτε τρέχουν παράλληλα γνωστικά αντικείμενα δενδροκομίας, γεωμετρίας, μηχανικής και γεωγραφίας, υψηλής κουλτούρας, λαϊκών δοξασιών και βιντεοπαιχνιδιών.
Στα ΔΑΣΗ εναλλάσσεται η δαιδαλώδης, ίσως και αγχωτική, περιήγηση μ’ ένα ανακουφιστικό πανόραμα˙ προτείνεται ταυτόχρονα μια επιτομή δασικής οικολογίας και μια εκτεταμένη επισκόπηση της ποιητικής τους.

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ :

«Για έναν περίπου χρόνο έγραφα για τα ΔΑΣΗ ανακαλώντας κοντινές και μακρινές μνήμες, σχολιάζοντας την επικαιρότητα, καταγράφοντας την καθημερινότητά μου, αναλύοντας, ίσως και διαστρεβλώνοντας, επιστημονικά άρθρα, παραθέτοντας ρεπορτάζ από αρχεία αστυνομικών δελτίων, κάνοντας virtual tours σε εικαστικές εκθέσεις. Σκοπός Στα ΔΑΣΗ είναι να φανούν τα απαράβατα όρια και η καταπάτησή τους, ένας μύκητας που επικοινωνεί μ’ ένα έλατο, ένας άνθρωπος που κόβει δέντρα και τα βλέπει να πέφτουν, ένας λύκος που κατασπαράζει τη λεία του, το ρετσίνι να στάζει, η κόλλα, το τραγούδι, η σιωπή, τίποτα».


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει τα βιβλία ποίησης Μπρα ντε φερ – Ένας χειρισμός πρόγνωσης (εκδ. Τυπωθήτω/ αρδανός, 2015, 3η θέση στα βραβεία του περιοδικού Αναγνώστης το 2016) και Το βουνό και ο ποιητής δεν πήραν είδηση (εκδ. Ροές, 2009). Είναι μέλος της ομάδας performance KangarooCourt. Ζει στην Αθήνα, όπου και εργάζεται ως εκπαιδευτικός.
Περισσότερα για τον Ιορδάνη Παπαδόπουλο: https://ikarosbooks.gr/authors/papadopoylos-iordanis 


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Κατηγορία: Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία
ISBN: 978-960-572-460-3


Σχολιάστε εδώ