LIVE: Περιστέρι – Ηρακλής, Τι λένε οι αριθμοί (ΕΡΤ Sports3)

LIVE: Περιστέρι – Ηρακλής, Τι λένε οι αριθμοί (ΕΡΤ Sports3)

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα Περιστέρι – Ηρακλής για την Basket League – 15η αγωνιτική (Livestreaming – 17:00).

Aκούστε ΕΔΩ – sport-fm

Aκούστε ΕΔΩ – ΕΡΑΣΠΟΡ

Παρακολουθήστε Livestreaming από την ΕΡΤ Sports3


Η Stoiximan Basket League περνάει στη 15η «στροφή» της, πριν ακολουθήσει μια διακοπή τριών εβδομάδων. Η αρχή θα γίνει στο Περιστέρι και στην Πάτρα. Στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» το Σάββατο (12/2, 17:00) το Περιστέρι Vitabiotics θα υποδεχτεί τον Ηρακλή. Οι «κυανοκίτρινοι» προέρχονται από την ήττα στην Πάτρα από τον Προμηθέα και οι «κυανόλευκοι» από δύο διαδοχικές ήττες στο Λαύριο και εντός έδρας από τον Προμηθέα.

Το Περιστέρι Vitabiotics έχει αρνητικό απολογισμό στην έδρα του μετρώντας δύο νίκες σε έξι αγώνες. Σε αυτήν επιβλήθηκε μόνο του Απόλλωνα Oscar και της ΑΕΚ. Ο Ηρακλής από την πλευρά του έχει απολογισμό μιας νίκης σε πέντε εκτός έδρας παιχνίδια του, εκείνης που σημείωσε επί της Λάρισας.


 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για 47η φορά στο πλαίσιο της Stoiximan Basket League και οι προηγούμενες 46 επέφεραν πλήρη ισορροπία με 23 νίκες για κάθε ομάδα. Το Περιστέρι Vitabiotivs έφτασε τον αριθμό των επιτυχιών του Ηρακλή με την επικράτηση του στο ματς του πρώτου γύρου στη Θεσσαλονίκη.

Το Περιστέρι Vitabiotics πέρασε από το Ιβανώφειο στις 10 Οκτωβρίου, επικρατώντας με 79-76 και έχοντας κορυφαίους τους Ίαν Μίλερ με 20 πόντους και Τεράν Πέτεγουεϊ με 14. Τα κατάφερε με τρία τρίποντα στα τελευταία 2:15, δύο από τον Έρικ ΜακΚρι και ένα από τον Ίαν Μίλερ. Για τον Ηρακλή καλύτεροι ήταν οι Τόνι Ντάγκλας (27π, 8/9δ, 5ασ, 6κλ.) και Γιάννης Κουζέλογλου (10π, 13ρ.).

ΣΥΝΟΛΟ
Α’ Εθνική (Από το 1983-84): Περιστέρι Vitabiotics – Ηρακλής 23-23
Stoiximan Basket League (Από το 1992-93): Περιστέρι Vitabiotics – Ηρακλής 19-15

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS
Α’ Εθνική (Από το 1983-84): Περιστέρι Vitabiotics – Ηρακλής 16-7
Stoiximan Basket League (Από το 1992-93): Περιστέρι Vitabiotics – Ηρακλής 12-5

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
1993-93 (Αγώνας πλέι οφ για τις θέσεις 7-8): Περιστέρι Vitabiotics – Ηρακλής 79-52

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
2000-01: Περιστέρι Vitabiotics – Ηρακλής 86-60 (Αλφόνσο Φορντ 30 πόντοι για το Περιστέρι Vitabiotics).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS

MILESTONES

* Δύο εύστοχες βολές μακριά από τις 100 βρίσκεται ο Τεράν Πέτεγουεϊ. Ο Αμερικανός είχε 98/140 σε 55 εμφανίσεις στη Stoiximan Basket League.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Δημήτρης Μωραίτης είχε 8+ πόντους και 5+ ασίστ στα τρία προηγούμενα παιχνίδια του Περιστερίου Vitabiotics και μετά την επάνοδο του στα παρκέ.

* Ο Τσαντ Μπράουν είχε 4+ επιθετικά ριμπάουντ στα τρία τελευταία και συνολικά σε έξι από τα 13 παιχνίδια του στο φετινό Πρωτάθλημα.

* Ο Λίνος Χρυσικόπουλος είχε από δύο λάθη στα τρία τελευταία και 2+ στα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια του Περιστερίου Vitabiotics.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Το Περιστέρι Vitabiotics εκτελεί καλύτερα από τους αντιπάλους του, με βάση τους αριθμούς των 13 αγώνων του στο Πρωτάθλημα, τόσο στα δίποντα (+1,4%), όσο και στα τρίποντα (+2,6%).

– Οι «κυανοκίτρινοι» κάνουν 2,3 περισσότερα λάθη από τους αντιπάλους τους στη φετινή Stoiximan Basket League, έχοντας 13,5 έναντι 11,2 των ομάδων που αντιμετώπισαν.

ΗΡΑΚΛΗΣ

MILESTONES

* O Δημήτρης Σταμάτης χρειάζεται πέντε πόντους για να φτάσει τους 700 ενώ ο Κώστας Παπαδάκης απέχει οχτώ από τους 400 στη Stoiximan Basket League.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Γάιος Σκορδίλης που επιστρέφει ως αντίπαλος στο Περιστέρι, είχε 1+ τάπα στα τέσσερα τελευταία και στα επτά από τα οχτώ προηγούμενα παιχνίδια της Stoiximan Basket League.

* Ο Κώστας Παπαδάκης είχε 1+ εύστοχο τρίποντο στα τρία τελευταία και στα εννιά από τα 11 παιχνίδια του στο φετινό Πρωτάθλημα.

* O Δημήτρης Σταμάτης είχε 1+ ασίστ στα πέντε τελευταία παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ηρακλής εκτελεί καλύτερα κατά 1,3% στα δίποντα και έχει 2,3 περισσότερα ριμπάουντ σε σχέση με τις ομάδες που αντιμετώπισε στα 11 παιχνίδια που έδωσε ως τώρα.

– Το ποσοστό του Ηρακλή στα τρίποντα είναι χαμηλότερο κατά 4,1% σε σχέση με εκείνο των ομάδων που αντιμετώπισε στα 11 παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα. Έχει 30,8% έναντι 34,9% των αντιπάλων του.

(Mε πληροφορίες απο τον ΕΣΑΚΕ)


Σχολιάστε εδώ