Καθόλου ξεκομμένος από την κοινωνία ο Χρ. Σταϊκούρας

Καθόλου ξεκομμένος από την κοινωνία ο Χρ. Σταϊκούρας

“Δήγμα γραφής”
Του Μάκη Κουρή


• Δεν είναι καθόλου ξεκομμένος από την κοινωνία και τις αγωνίες που βιώνει ο κόσμος της αγοράς ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Η απόφασή του για πληρωμή του φόρου σε περισσότερες δόσεις, μέχρι και 10, είναι η απόδειξη, με τις επιχειρήσεις να αγωνίζονται κάθε μέρα για να αποφύγουν το λουκέτο.


• Δεν πρόλαβε να χαρεί τη μεγάλη νίκη του στις εκλογές της Πορτογαλίας ο 61χρονος Αντόνιο Κόστα, στις οποίες κέρδισε μία ακόμη πρωθυπουργική θητεία, και μπλέχτηκε στα πόδια του ο κορονοϊός, με αποτέλεσμα να τεθεί αμέσως σε απομόνωση. Είναι σίγουρο ότι και αυτήν τη μάχη θα την κερδίσει.


• Απίστευτο, θα πουν πολλοί… Κι όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ποιο; Ότι 10 μουσικοί πήραν 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια! Είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι σταρ της μουσικής βιομηχανίας για το 2021. Στην κορυφή της λίστας είναι ο Μπρους Σπρίνγκστιν, με έσοδα που υπολογίζονται στα 590 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, χάρη στην πώληση των μουσικών δικαιωμάτων στη Sony για μισό δισ. δολάρια.


Να και ένα καλό νέο για τα παιδιά μας: 160.000 εκπαιδευτικοί σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, μόνιμοι και αναπληρωτές, δικαιού νται voucher 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Με το voucher οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αποκτήσουν tablet, laptop ή desktop από τον προμηθευτή της επιλογής τους.


• «Ο Γκορμπατσόφ είπε στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου ότι ο κόσμος είχε αλλάξει. Η Ευρώπη άλλαξε επίσης και, για να υπάρχει ειρήνη, η ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας πρέπει να αντικατοπτρίζει τη νέα πραγματικότητα», επισημαίνει ένας παλιός μας γνώριμος, ο πρώην ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια, πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χαβιέ Σολάνα. Μας θυμίζει τους στίχους του τραγουδιού: «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν»…


• Στις δόξες της εξακολουθεί να είναι σε παγκόσμιο επίπεδο η Αθήνα μας. Απόδειξη, το ότι οι δέκα ισχυρότερες αγορές επισκεπτών της είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Κύπρος, το Ισραήλ, ο Καναδάς, η Ολλανδία και η Ελβετία.


• Να το δούμε κι αυτό… Στη Σλοβακία «τροχοδρομεί» το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο. Ήδη έχει ολοκληρώσει 70 ώρες δοκιμαστικών πτήσεων και έχει πάρει άδεια από τις Αρχές. Να σημειωθεί ότι ανεφοδιάζεται σε βενζινάδικο και για τον χειρισμό του απαιτείται δίπλωμα πιλότου. Έτσι, για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ