Μικρά οικονομικά: Οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο κατέγραψαν αύξηση

Μικρά οικονομικά: Οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο κατέγραψαν αύξηση

Οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο κατέγραψαν αύξηση 14,7% τον περασμένο Νοέμβριο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε: ένδυση – υπόδηση (54,2%), βιβλία – χαρτικά – λοιπά είδη (47,2%), έπιπλα – ηλεκτρικά είδη – οικιακό εξοπλισμό (44,3%), φαρμακευτικά είδη – καλλυντικά (17,6%), πολυκαταστήματα (16,6%) και καύσιμα – λιπαντικά αυτοκινήτων (15,4%). Αντίθετα, μειώθηκαν σε: μεγάλα καταστήματα τροφίμων (4,8%) και τρόφιμα – ποτά – καπνό (2,1%).

Ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για τον γ΄ κύκλο του προγράμματος δημιουργίας 7.000 νέ­ων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες της χώρας (Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας), με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω. Η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 44.000.000 ευρώ.

Να αρχίσουν οι χοροί… Οι εκδόσεις πράσινων και κοινωνικών ομολόγων και ομολόγων που συνδέονται με τη βιωσιμότητα θα ανέλθουν σε 1,35 δισ. δολάρια, με βάση τις εκτιμήσεις της Moody’s.

Ελλείψεις προσωπικού έχουν οι ΗΠΑ: Οι κενές θέσεις εργασίας στα τέλη του 2021 ανέρχονταν σε 10,92 εκατομμύρια, αρκετά πάνω από τα 10,28 εκατομμύρια που ανέμεναν οι αναλυτές.


Στην αναμονή είναι η αντικατάσταση παλιών ηλεκτρικών συσκευών με σύγχρονες και συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά και υβριδικά, με τις επιδοτήσεις να ανέρχονται σε 180 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα για την απόκτηση νέων, αποδοτικών ηλεκτρικών συσκευών (ψυγεία και κλιματιστικά), σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλο­ντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, αφορά 200.000 νοικοκυριά και έχει προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ.


Μη χάσετε την προθεσμία… Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου πρέπει να έχουν κατατεθεί οι αιτήσεις στον ΕΦΚΑ για τη ρύθμιση των «κορονοχρεών». Στη ρύθμιση μπορούν να υπα­χθούν όλες οι οφειλές που δημιουργήθηκαν από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι τον Ιούνιο του 2021 λόγω των έκτακτων μέτρων κατά της πανδημίας. Η ρύθμιση προβλέπει την πληρωμή των οφειλών σε 72 μηνιαίες δόσεις, με την ελάχιστη δόση στα 50 ευρώ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ