Η τελευταία pole position

Η τελευταία pole position


Συγγραφέας
Kέλλυ Λαμπρίδου


“Η τελευταία pole position” κάνει λόγο για έναν οδηγό της formula 1. Συγκεκριμένα, εξιστορεί τη ζωή του τόσο εντός, όσο και εκτός πίστας, τι συμβαίνει μπροστά και πίσω από τις κάμερες, ενώ η μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στη σχέση του με τον περίγυρό του -ομάδα, συναθλητές, οικογένεια, συνεργάτες- και ειδικότερα, στο ιδιαίτερο δέσιμο που έχει με τους δύο κολλητούς φίλους του.
Μέσα από διάφορα γεγονότα, παρατηρούμε την εναλλαγή των συναισθημάτων και των απόψεών του καθώς και την εικόνα του “σκληρού” και “παρορμητικού” οδηγού να καταρρέει.
Μέσα σε όλα αυτά όμως, η αγάπη του για το συγκεκριμένο άθλημα, δεν παύει να υπάρχει κάθε λεπτό.
(οπισθόφυλλο)

Απόσπασμα Βιβλίου

Πρόλογος 

Η Formula 1, ανήκει στην οικογένεια των μηχανοκίνητων σπορ. Συγκεκριμένα, δέκα ομάδες και είκοσι οδηγοί, παλεύουν κάθε τριήμερο -Παρασκευή έως Κυριακή- προκειμένου να σπάσουν ρεκόρ, να καταρρίψουν χρόνους, να πάρουν την καλύτερη δυνατή θέση και κυρίως, να φέρουν βαθμούς τόσο για την ομάδα τους όσο και για τους ίδιους.
Στο τέλος της χρονιάς, νικητής και νικητήρια ομάδα, είναι αυτοί που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς έναντι του ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα να στεφθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές.
Η Formula 1 είναι ένα ομαδικό και ταυτόχρονα ατομικό σπορ. Προκειμένου να στηθεί ένα μονοθέσιο και να εξελιχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, χρειάζονται ο επικεφαλής της ομάδας -ο λεγόμενος CEO- οι επικεφαλής του κάθε τομέα, οι μηχανικοί αλλά και οι χορηγοί, οι οποίοι θα χρηματοδοτήσουν τις προσπάθειες μίας ομάδας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο.
Από την άλλη μεριά όμως, είναι στο χέρι του οδηγού το πώς θα διαχειριστεί τόσο την πίεση που του ασκεί η ομάδα του για επιτυχίες, όσο και τη δική του δίψα για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου.
Το παν για τους οδηγούς είναι να έχουν καθαρό μυαλό, να κατεβάζουν τον διακόπτη όταν μπαίνουν στο αμάξι και να δίνουν το εκατό τoις εκατό του εαυτού τους, προκειμένου να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αυτό σκόπευε να κάνει τη φετινή σεζόν και ο Αλμπέρτο Ράμος, ο νεοφερμένος οδηγός στο grid της Formula 1 και περσινός νικητής του παγκόσμιου τίτλου της Formula 2, δηλαδή της μικρότερης κατηγορίας. Πράγματι, όλα έδειχναν πως θα κατάφερνε να πετύχει τον στόχο του μα… ποιος μπορεί να πάει κόντρα στη μοίρα και στα σχέδια που έχει αυτή για τον κάθε άνθρωπο;

Διαβάστε όλο το απόσπασμα ΕΔΩ


Λίγα λόγια από τη συγγραφέα

Ονομάζομαι Κέλλυ Λαμπρίδου, είμαι 19 ετών, και σπουδάζω αθλητική δημοσιογραφία. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μου άρεσε να παρακολουθώ Formula 1, το οποίο στάθηκε αφορμή για να γραφτεί αυτό το βιβλίο.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΡΑΦΗΜΑ

Κατηγορία: Λογοτεχνία, Μυθιστόρημα
ΙSBN 978-618-5494-75-9


Σχολιάστε εδώ