Μήνυμα στη Λιβύη: Η Ελλάδα διαθέτει βέτο

Μήνυμα στη Λιβύη: Η Ελλάδα διαθέτει βέτο

Ας έχουμε τον νου μας στη Λιβύη, καθώς όσο η αστάθεια παραμένει τόσο παραμένει και ο κίνδυνος κινήσεων που μπορεί να αιφνιδιάσουν εκ νέου την Ελλάδα. Και φυσικά αυτός ο κίνδυνος θα παραμείνει και μετά, εφόσον δεν υπάρχει δηλωμένη πρόθεση ακύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου από καμιά πλευρά της Λιβύης.

Έτσι, με ανησυχία είδαμε τις δηλώσεις του Σαλέ Ακνάν, γνωστού τουρκόφιλου βουλευτή από τη Δυτική Λιβύη, για τον θετικό ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη αλλά και για την προοπτική υποβολής της συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων της Τουρκίας με τη Λιβύη προς έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης.

Δεν διευκρίνισε ο βουλευτής αν αυτό θα συμβεί τώρα ή μετά τις εκλογές, αλλά όποτε κι αν υπάρξει τέτοια εξέλιξη θα είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για τα ελληνικά συμφέροντα. Το λιγότερο που πρέπει να κάνει η Αθήνα είναι να στείλει παντού μηνύματα, επισημαίνοντας ότι η υποβολή του τουρκολιβυκού μνημονίου για έγκριση από τη Λιβυκή Βουλή δεν θα είναι αποδεκτή και θα έχει συνέπειες στις σχέσεις της Λιβύης με την ΕΕ και σε όλους τους οργανισμούς που η Ελλάδα διαθέτει βέτο.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ